Articles de l'Alcalde Eudald Calvo
Publicat el 10.04.2019
Un model de poble per Argentona

En poques setmanes se celebren eleccions espanyoles, europees i municipals. Les que ens toquen de més a prop són les municipals, malgrat totes tenen molta incidència a les nostres vides. Però em centraré en les municipals, ja que és en aquestes eleccions on es decidirà el futur alcalde/ssa, govern i model de poble.

Unitat és el nom de la candidatura unitària que engloba la CUP, ERC, ICV-Comuns, ANC, CDR i bona part de la societat civil. Una candidatura que ha fet honor al seu nom, possibilitant una llista amb persones d'orígens molt diversos i que aspira a governar i a implementar un programa polític que vol fer d'Argentona un poble millor on viure-hi sense oblidar que hem de seguir avançant en el camí del poble català en la seva sobirania.

La qüestió nacional és molt important també en les eleccions municipals, a ningú se li escapa que no ha estat el mateix una alcaldia a favor del referèndum o una favorable al 155. També cal gestionar la diversitat d'opinions actual, cosa difícil,
per aconseguir una bona convivència entre veïns i veïnes.

Argentona necessita un model de poble clar. L'actual govern sobiranista i d'esquerres ha treballat per implementar una línia de treball amb aquestes dues premisses ideològiques com a bandera. Les reformes de la Casa Puig i Cadafalch, del pavelló antic, de les places públiques (i actualment amb la reforma de la Plaça Montserrat i, properament, de la Plaça de Vendre), la implantació del porta a porta al Cros i urbanitzacions, el salt immens en matèria de participació i transparència, la digitalització de l'Administració... i la futura Biblioteca Municipal amb  l'arxiu, ràdio, plaça i aparcaments soterrats. Així es consolidarà un eix cultural que s'entrecreua amb l'eix comercial. M'agradaria conèixer altres models de
poble, especialment de les altres candidatures. Potser això facilita una entesa entre uns models i altres. Em temo, però, que la manca de projecte ha encasellat alguns partits en el “no” constant. Una política que no construeix res, només va a la contra. Argentona no s'ho mereix, cal un poble viu i participatiu.

Amb tots els encerts i errors comesos, assumim que volem seguir en una via de progrés, però serà el vot de tots i totes qui decidirà el futur del nostre poble.

Article publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800