Notícies
Publicat el 14.03.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Argentona renova el segell Infoparticipa a la transparència
L'Ajuntament obté per tercer any consecutiu aquest reconeixement, assolint el 96% d'acompliment dels criteris
Infoparticipa 2019

Aquest dimecres el regidor de Participació Ciutadana, Transparència i Innovació Tecnològica, Guillem Saleta, acompanyat per les responsables de l'àrea de transparència de l'Ajuntament d'Argentona, van recollir el Segell Infoparticipa 2018 que acredita l'Ajuntament en matèria d'informació i transparència del web municipal.

L'acte de reconeixement a la bona feina dels webs municipals catalans, Consells Comarcals i les Diputacions es va celebrar a la sala d'actes del rectorat del Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Argentona ha obtingut per tercer any consecutiu aquesta distinció en assolir el 96% dels criteris i complir positivament 50 dels 52 indicadors que avaluen la qualitat, contingut, accés i actualització de la informació que es publica al web municipal www.argentona.cat i al Portal de Transparència de l'Ajuntament.

Aquest segell és el fruit de la tasca i cura perquè la informació municipal estigui accessible i sigui comprensible, amb la voluntat d'aprofundir en la cultura democràtica. Cada any es revisen i augmenten els nivells d'exigència dels criteris i s'accentua la demanda a les administracions per una major cura i actualització de les dades i la informació publicada. Des del 2015 l'Ajuntament d'Argentona ha fet una clara aposta pel rendiment de comptes i la transparència que s'ha traduït en la consecució del Segell Infoparticipa l'any 2016 i la revalidació tant al 2017 com al 2018.

SEGELL INFOPARTICIPA

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB ha desenvolupat el projecte Infoparticipa per avaluar la informació dels webs de les administracions públiques. Infoparticipa és un projecte desenvolupat pel LPCCP, des de l'any 2012, l'objectiu del qual és avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millori la seva transparència i qualitat. Per a això, publica els resultats en un mapa georeferenciant les fitxes corresponents a cada entitat, en què es poden veure les puntuacions obtingudes i la informació que permet contrastar les dades de l'equip d'investigació amb la informació de les webs corporatives.

Aquest procediment, i el fet que s'atorgui el Segell Infoparticipa als que han obtingut les puntuacions més elevades, ha portat a definir uns criteris bàsics sobre la informació que s'ha de publicar, i a promoure l'interès per millorar, abans de l'aprovació i l'entrada en vigor de la Llei de Transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Els Indicadors Infoparticipa no contemplen totes les exigències que marca la Llei, sinó només una part que l'equip del Laboratori de Periodisme i Comunicació de la UAB ha considerat imprescindibles per anar avançant pas a pas en la millora de la informació de les webs. Per tant, l'obtenció del Segell Infoparticipa, o del 100% dels indicadors Infoparticipa no significa que es compleixi amb la Llei sinó només amb els criteris del sistema d'avaluació Infoparticipa. El propòsit és col·laborar a la difusió de la cultura de la transparència entre els responsables polítics i tècnics de les administracions públiques, i entre la ciutadania.

Per a més informació podeu consultar el web del Mapa Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública a www.mapainfoparticipa.com.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800