Notícies
Publicat el 05.03.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple de març
Maratoniana sessió en què es va aprovar, entre d'altres, l'adhesió al Pacte contra la Segregació Escolar a Catalunya o una partida per instal•lar càmeres de vigilància per fer front als robatoris a domicilis
Ple març 2019

Aquest dilluns es va celebrar el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament d’Argentona, corresponent al mes de març. A l’inici un grup de dones van fer la tradicional lectura amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Es va consensuar també entre tots els grups un text per aprovar un manifest en relació al 8 de març.

L’ordre del dia es va alterar per incloure també en aquesta primera part un altre assumpte molt sensible com va ser el de l’aprovació del protocol de dol en casos de violència masclista.

Càmeres de vigilància

A l’apartat de la modificació de crèdits, va destacar una partida de 15.000 euros per a la instal•lació de càmeres de vigilància, lectors de matrícules de vehicles, per combatre l’onada de robatoris a domicilis, revisant la partida del projecte de millora de l’eficiència energètica a l’escola Bernat de Riudemeia, que tindrà una dotació també de 15.000 euros. La proposta es va aprovar per majoria, amb l’abstenció de Tots x Argentona, que va lamentar la reducció de l’aportació inicial prevista a l’escola.

En aquesta fase de la sessió es van resoldre també els preus contradictoris del servei de manteniment d’equipaments municipals i control energètic, i el contracte de serveis de neteja dels equipaments municipals i el Museu del Càntir. També va prosperar el desistiment del procediment del contracte de serveis d’alarmes per una errada en els plecs, tràmit necessari per tornar a licitar-lo.

A la segona part es va portar a ple la modificació de l’acord sobre condicions comuns del personal de l’Ajuntament en relació als casos d’incapacitat temporal.  I l’inici de l’expedient per la revisió d’ofici, a través d’una comissió jurídica assessora, dels acords presos en l’aprovació de la relació de llocs de treball i valoració de llocs de treball, aprovada amb els vots de la majoria del plenari, l’abstenció del PP i el vot en contra dels dos regidors del PSC, que van reclamar una alternativa en la resolució revisant les fitxes sense adreçar la situació a la comissió, alhora que major diàleg amb els treballadors.

També es va aprovar la designació de membres de la Comissió de seguiment del protocol d’assetjament laboral.

El ple va donar llum verda per unanimitat al projecte executiu per completar la construcció de la Xarxa de Banda Ampla del municipi d’Argentona, per donar connectivitat amb fibra òptica a les instal•lacions municipals. En l’apartat de Medi Ambient, va prosperar l’adhesió al conveni  de l’Associació de Municipis Catalans per a la recollida porta a porta per al suministrament dels materials necessaris, amb l’únic vot en contra del Partit Popular.

El consistori va donar suport al Pacte contra la segregació escolar a Catalunya amb el vot favorable de tots els regidors, tot i que des de Tots x Argentona es va demanar avançar en els assumptes locals amb un pla de treball i de col•laboració amb les escoles.

Mocions

El PSC va presentar a la primera de les mocions del ple una proposta per cercar el màxim consens polític i social per al projecte de la futura biblioteca municipal a Can Doro, aprovada per unanimitat. Els socialistes demaven incloure els grups municipals al jurat que escollirà la proposta guanyadora per a la redacció del projecte arquitectònic,  i fomentar la participació ciutadana en el procés. El govern va recollir la petició per incloure entre els càrrecs electes que composaran el jurat un representant dels grups de l’oposició.

Abans de seguir amb l’ordre del dia, unes mares en representació de les famílies de les escoles bressol municipals, van sol•licitar una revisió d’horaris dels centres i els preus del servei.

El PSC també va plantejar una moció en relació a reposar i garantir els serveis de pediatria als centres d’atenció primària. Després de consensuar alguna petita esmena, el text també es va aprovar per tots els regidors del plenari.

Des del PP, es va plantejar una moció per assolir el compromís per gestionar l’efectiva recepció de les obres de Can Barrau II, amb el suport de tots els grups. El portaveu popular va reclamar resoldre una situació per dotar al veïnat de diversos serveis i de manteniment de la via pública. El govern, però,  va qüestionar que alguns serveis no s’estiguin prestant, com la neteja viària o manteniment de zones verdes.

Precs i preguntes

A l’apartat de precs i preguntes, Tots x Argentona va consultar sobre la situació de la redacció dels plecs i el reglament per a l’adjudicació del servei de gestió de les escoles bressol.

També l’agrupació va preguntar perquè la ràdio municipal va realitzar una entrevista a Eudald Calvo com a candidat a l’alcaldia a l’estudi, i el greuge en la difusió amb d’altres candidats. Es va recordar alguna consulta del ple anterior, així com la regulació d’ús d’algunes places com la Salvat-Papasseït i la Pau Casals, que ha redefinit l’espai per animals domèstics. Des del govern es va justificar la mesura per la necessitat de millorar la higiene i la separació amb l’àrea infantil.

El PSC, per la seva banda, va consultar per la subvenció rebuda en relació a la lluita contra la violència de gènere; també sobre la situació de la responsable del departament de RRHH; la penjada de pancartes promocionals de futurs projectes municipals en període electoral.  I va felicitar pel parc infantil al barri del Cros, però va lamentar que l’accés sigui a través d’un passatge per on circulen vehicles de mercaderies, on va demanar un pas elevat per reforçar la seguretat.

El PP, al seu torn, va consultar sobre la xerrada de Josep Pàmies programada fa unes setmanes a Argentona i que, per error, a la publicitat apareixia l’Ajuntament com a organitzador. Després d’un llarg torn obert al públic, en què la relació de llocs de treball del personal municipal o la recepció dels veïnats van tenir un important protagonisme, el ple va concloure després de gairebé cinc hores i mitja de durada.

Podeu escoltar el ple de març complet al següent enllaç.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800