Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
Cultura i Festes
Correllengua 2018 (Ajornat per la previsiķ de mal temps)

A causa de la previsiķ de fortes pluges, les activitats de Correllengua s'han ajornat fins a nova data.

L'Ajuntament d'Argentona i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) amb el suport de diverses entitats, organitzen una nova ediciķ del Correllengua el proper dissabte 27 d'octubre.

La programaciķ preveu una sčrie d'activitats que tindran lloc a la plaįa de l'Església i que s'iniciaran a les 5 de la tarda amb un taller de pancartes. A 2/4 de 7 se celebrarā la VII Trobada de percussiķ de foc, amb sortida des de la plaįa Nova. A 2/4 de 9 del vespre tindrā lloc el I Sopar Republicā amb Josep Maria Cantimplora i la jornada es clourā amb concerts, a partir de 2/4 d'11 de la nit, a cārrec de Dijous paella, Deskarats i DJ Hochi.

Correllengua


Des de l’any 1996 el Correllengua treballa per a la difusiķ de l’ús de la llengua i la promociķ de la cultura popular de les terres de parla catalana, des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment.

El Correllengua va sorgir l’any 1993 a l’illa de Mallorca, inspirat en la Korrika del País Basc, amb la finalitat de demostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l’ús social. El 1995 es comenįa a fer al País Valenciā i a partir del 1996 la CAL va agafar el compromís de portar el moviment a la resta dels territoris de parla catalana.

La CAL exerceix la coordinaciķ del Correllengua al Principat i a la Catalunya Nord, en coordinaciķ amb les entitats de cada territori, mentre que al País Valenciā l’exerceix Acciķ Cultural del País Valenciā (ACPV). A l’illa de Mallorca, el Correllengua no se celebra cada any, sinķ que es va alternant amb l’Acampallengua. Des de fa uns anys, la coordinaciķ a Mallorca va de la mā de l’entitat Joves de Mallorca per la Llengua.

El Correllengua es vertebra amb el pas de la Flama, l’element simbōlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa, tal i com també ho és la lectura del Manifest del Correllengua. A banda, es realitzen tota mena d’activitats de caire lúdic, festiu, pedagōgic i reivindicatiu: xerrades, taules rodones, programes de rādio i televisiķ, música i balls populars, actes gastronōmics, cercaviles, teatre al carrer, concerts… amb l’objectiu de mostrar la vitalitat de la nostra llengua i cultura a totes les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen. Alhora, pretén implicar tothom en la seva defensa. En definitiva, una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, sense complexes i en positiu.

A més, el Correllengua sempre ha volgut recončixer i retre homenatge a la vida i l’obra d’escriptors, artistes o activistes que s’han significat per la seva vālua i també pel seu compromís envers la llengua i la cultura catalanes.

 
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Dissabte
27
octubre
2018
Lloc: plaįa de l'Església
Tipus d'acte: Mostra, Festa, Música