Articles de l'Alcalde Eudald Calvo
Publicat el 01.12.2016
Uns pressupostos per trencar amb l'austeritat i apostar per la cultura i l'educació

El Pressupost del 2017 neix ja sense el llast que suposava l'austeritat. Això no vol dir que la situació sigui per tirar coets, però sí que cal revertir el paradigma imperant de l'austeritat i canviar-lo per un nou paradigma molt més social.

Enguany hem volgut posar l'accent a les polítiques culturals i educatives. És evident que un Govern d'Esquerres com l'actual fa una aposta ferma pel futur, és a dir, per la cultura i l'educació.

I ho fem en diferents aspectes: la creació del nou PFI per a alumnes amb necessitats especials; conso-lidant pressupostàriament el Festival Sense Portes; augmentem les subvencions a les entitats culturals del poble; augmentem els recursos econòmics destinats a actes culturals i festius; consolidem festes com la Festa Major d'Hivern; la creació de la festa de cap d'any; la 4a Setmana de la Memòria Històrica; els actes de celebració de l'Any Puig i Cadafalch; la consolidació del projecte de Banda Bufera a l'escola de baix; i un llarg etcètera.

Però també ho fem amb les infraestructures necessàries per apuntalar aquesta aposta: amb la rehabilitació de la Casa Puig i Cadafalch, que aquest 2016 s'ha acabat la 1a fase –la que arreglava l'interior de la casa- i el 2017 es farà la 2a fase de la rehabilitació –la que arreglarà la part exterior de la casa. I tot això ho fem pràcticament tot amb subvencions d'altres institucions, de fet, un 82% del cost de rehabilitació ha vingut per ajudes externes. I l'altre gran projecte cultural i educatiu del poble és la nova Biblioteca Municipal, que se situarà a Can Doro. Ara pujarem el primer esglaó, que és el projecte. Aquest projecte és cabdal ja que no només incorpora la Biblioteca, amb molts més metres quadrats que els actuals, sinó que també incorpora dues sales d'actes, la ràdio municipal, l'arxiu, aparcament i una plaça que convertirà el nostre estimat centre històric en un espai molt més amable.

Un nou Pressupost per a una nova època, consolidant el canvi i amb les idees molt clares.

Article publicat al Cap de Creus

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800