Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
NOTICIES
Festa Cāntir 2017
La Festa del Cāntir celebra la seva 67a ediciķ en plena forma
El cāntir de l'any, peįa de disseny de Quim Larrea que vol homenatjar Puig i Cadafalch, ja supera el miler d'unitats venudes

Aquest divendres 4 d'agost, festivitat local d'Argentona, ha comenįat amb una animada Festa del Cāntir, en una jornada marcada per la intensa calor que estā afectant tot el país en aquest final de setmana.

Els actes tradicionals, amb la concentraciķ dels Domingos d'Argentona, l'Ofici en honor a Sant Domingo de Guzman, han donat pas a les activitats infantils, amb la Gran Xarbotada i l'Aixecadeta de Cāntirs. Després la cercavila de gegants i la banda de música han acompanyat la comitiva fins a la Font de Sant Domingo, on s'ha dut a terme el Vot de Poble i la benedicciķ de les aigües i els cāntirs.

Durant la seva intervenciķ l'alcalde Eudald Calvo ha fet menciķ a les campanyes per erradicar el sexisme de les festes. També ha tingut paraules per als čxits recents dels esportistes i clubs argentonins, recordant el pregķ de Festa Major que enguany va anar a cārrec de l'equip de futbol americā Argentona Bocs, i també va tenir un record pels refugiats de les guerres que malauradament hi ha al mķn.

La matinal s'ha conclōs amb el Concurs d'Aixecada de Cāntirs, en quč Isabel Clariana i David Mesa han repetit triomf en la categoria femenina i masculina respectivament.

Molts veīns i visitants han pogut fer-se també amb un dels 3.000 exemplars numerats del cāntir de l'any, una peįa de disseny creada per Quim Larrea i que enguany vol fer homenatge a Puig i Cadafalch. La seva venda va iniciar-se al juliol coincidint amb la Fira de Cerāmica i Terrissa Argillā i avui s'ha instal.lat també un punt de venda al carrer Gran. També es pot fer la reserva via online o adquirir al Museu del Cāntir.

Podeu veure imatges de la Festa del Cāntir al següent enllaį

Publicat el 04.08.2017
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter