Notícies
Publicat el 22.06.2017
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Aquests són els projectes que es votaran a la consulta ciutadana del pressupost participatiu
Taula final debat pressupost participatiu
Aquest dimecres la taula final de debat ciutadà va escollir les deu millors propostes del procés participatiu i que la ciutadania podrà votar durant els mesos d'agost i setembre

Aquest dimecres representants dels grups de debat ciutadà, acompanyats pels grups municipals i membres del Consell de la Vila, van escollir les deu propostes que se sotmetran durant els mesos d'agost i setembre a una consulta ciutadana, en la que hi podran prendre part tots els veïns i veínes d'Argentona majors de 16 anys, així com aquelles persones que tinguin alguna propietat al municipi. Durant més de dues hores es van exposar els arguments i valorar els aspectes més positius i negatius de cadascuna de les propostes seleccionades pel grup i que es van debatre en aquesta sessió final.

Amb aquesta elecció dels millors projectes finalitza una fase d'aquest procés participatiu que va iniciar-se a principis d'any amb la recollida de més de 270 propostes per part de la ciutadania, entitats i consells de participació. Unes taules de debat ciutadà van avaluar i seleccionar aquelles més interessants per al municipi, i que s'han concretat en aquesta llista final de deu, amb una dotació econòmica definida:

  • 1) Un nou local pel Cau (Agrupament Escolta) - Proposta econòmica: 125.000 €
  • 2) Programa d'ajuts per a la millora de l'eficiència energètica als domicilis - 20.000 €
  • 3) Recuperació marge esquerre de la riera d'Argentona - 121.000 €
  • 4) Adequació Font Picant - 180.000 €
  • 5) Millorar la senyalització - 12.000 €
  • 6) Circuits esportius a l'espai públic per a joves i gent gran - 100.000 €
  • 7) Xarxa de sanejament a l'Avinguda Mediterrani - 365.000 €
  • 8) Camins Escolars Segurs - 180.000 €
  • 9) Punt de recàrrega per a vehicles elèctrics - 40.000 €
  • 10) Millora de l'accessibilitat de la via pública - 260.000 €
Més informació sobre els projectes al següent enllaç


La consulta ciutadana

L'Ajuntament d'Argentona iniciarà en les properes setmanes una campanya de comunicació per donar a conèixer a la ciutadania els deu projectes finalistes, així com la consulta ciutadana, que es farà de l'1 d'agost i fins al 30 de setembre, mitjançant el web www.argentona.cat/consulta.

Totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys i aquelles que no hi visquin però tinguin propietats a Argentona podran participar en aquesta votació on-line, escollint un màxim de tres propostes i valorant-les amb 3, 2 i 1 punt per ordre de preferència. La consulta es podrà fer des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil (telèfon, tablet) i presencialment als equipaments municipals mitjançant terminals d'ordinador.

Els projectes que obtinguin més puntuació en aquesta consulta ciutadana del pressupost municipal, fins a assolir la quantitat límit de 500.000 euros fixada en aquest procés participatiu, s'inclouran en el pressupost municipal de l'any vinent.

Escolteu l'entrevista a Ràdio Argentona del regidor de Participació Ciutadana i Transparència, Guillem Saleta:

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800