Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
NOTICIES
El web Argentona Energia rep la felicitació del Banc de Bones Pràctiques de la Federació de Municipis

L'entitat destaca l'aportació innovadora i de qualitat d'aquesta eina molt útil per a implementar polítiques de sostenibilitat i eficiència energètica

argentonaenergia

El web Argentona Energia, iniciativa de la regidoria d'Espai Pública de l'Ajuntament d'Argentona, ha estat inclosa en el llistat de bones pràctiques pel Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

Aquest portal, que es va posar en marxa a finals del 2015 i que l'any passar va donar un pas més desenvolupant una alicació mòbil, ofereix informació i dades  en relació al consum de llum, aigua i gas dels equipaments municipals.

En la seva menció, el Banc de Bones Pràctiques destaca que aquest web suposa una aportació innovadora i de qualitat que pot servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals.

www.argentonaenergia.cat


El web recull dades de facturació des de l’any 2011 a partir dels fitxers digitals facilitats per les companyies subministradores d’aquests serveis, amb dades generals i detallades de cadascuna de les instal•lacions. L’objectiu és que aquest web esdevingui una eina útil per a la millora del medi ambient i per assolir els objectius municipals de reducció de CO2 que estableix el PAES (Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible), compromís subscrit per l’Ajuntament a través del Pacte d’Alcaldes i que ha de servir també per continuar sensibilitzant i conscienciant a la ciutadania per a l’adopció de nous models de consum i eficiència.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte d’estalvi energètic impulsat en els darrers anys per l’Ajuntament i que s’ha traduït  en la implantació de mesures i l’execució de diverses inversions per tal de millorar l’eficiència energètica de les instal•lacions municipals i la reducció del consum.

Publicat el 17.05.2017
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter
AJUNTAMENT D'ARGENTONA © 2014