Cultura i Festes
Esports, Cinema, Exposició, Festa, Infantils, Música, Teatre
Festa Major Sant Domingo 2015
A les 07 h, a la Font de Sant Domingo, POSTA dels càntirs de l'any,

preparació per a la seva benedicció i venda dels més de 3.000 exemplars del càntir de Ceràmica Serra de l'any 1962, de Cornellà de Llobregat.

 


A les 9.30 h, davant de l'Ajuntament, CONCENTRACIÓ dels DOMINGOS d'ARGENTONA,

acompanyats per les autoritats locals, els gegants d'Argentona  i els representants del pubillatge argentoní, per anar a Ofici.


A les 10 h, a l'església parroquial de Sant Julià, OFICI en honor a Sant Domingo de Guzmán, presidit pel rector de la parròquia.


Retransmès per Ràdio Argentona.

Durant l'Ofici, la Coral Càntir d'Or interpretarà la MISSA PONTIFICALIS de L. Perosi, sota la direcció de Glòria Suari, acompanyada de Pere Gonzàlez a l'orgue. En el decurs de la cerimònia, l'alcalde d'Argentona renovarà el VOT de POBLE fet per la vila d'Argentona a mitjans del  segle XVII.


En acabar l'Ofici de Festa Major, inici de la XARBOTADA,

processó amb la cercavila de gegants i els dos capgrossos Xarbotaires fins a la font de Sant Domingo per a la benedicció.

 




A les 10.30 h, a la Plaça Nova, la GRAN XARBOTADA, jocs infantils entorn de l'aigua i el món del càntir. Premis per a tots els participants.

Organitza: Amics del Museu del Càntir           

Col·labora: JOVI i Frankfurt JJ


A les 11.30 h, a la font de Sant Domingo, tradicional BENEDICCIÓ de les AIGÜES i dels càntirs de l'any.

Retransmès per Ràdio Argentona.

Seguidament, fins a la Plaça Nova, CERCAVILA de GEGANTS, acompanyats per la  BANDA de l'Aula de Música d'Argentona.

Organitza: Colla de Geganters i Grallers d'Argentona

Col·labora: Frankfurt J.J. i Bar Crismi.

A les 12 h, al Museu del Càntir, VISITA GUIADA, tant a l'exposició permanent del museu com a la temàtica de Càntirs d'Arreu del Món.

 

A les 12.30 h, des de la Plaça Nova fins al Saló de Pedra, FINS l'ANY QUE VE!!, cercavila amb els Gegants d'Argentona acompanyats pels Grallers.

En acabar al mateix Saló de Pedra, on quedaran els gegants exposats, la Col·lecció de Puntes Amics de Concepció Moré farà entrega d'un obsequi a la Sra. de Burriac.


A les 12.30 h, a la Plaça Nova, AIXECADA DE CÀNTIRS. Des de 10 a 200 Kg.

Premis de 200 €, 100 € i 50 € + trofeu per als tres millors classificats en cada categoria. Obligatori calçat esportiu per a tots els participants. Categories masculina i femenina. Inscripcions al 672 552 471 (Jordi Casabella).

Organitza: Amics del Museu del Càntir

Patrocina: Museu del Càntir, Tallers Barfla sl, Català Assegurances.

 

A les 17.30 h, a l'Escola Argentona, TARDA UNDERGROUND

amb Bàsquet 3x3, al poliesportiu d'Argentona, les inscripcions són gratuïtes i limitades (més informació a 3x3garrinada@gmail.com), simultàniament Exhibició d'Skate a la pista de l'escola a càrrec d’Engorile. Completant la programació de la tarda a l'escenari principal hi haurà sessió de Hip-hop amb grups maresmencs com Senyor Oca i d'altres.

 

A les 18 h, a l'Hort del Rector, BALLADA de MITJA AUDICIÓ de SARDANES, a càrrec de la cobla La Principal de la Bisbal.

 

A les 18.30 h, a la Plaça de l'Església, ESPECTACLE FAMILIAR Moments Màgics amb Charlie Mag.

S'obre el teló. Charlie Mag crea un escenari sobrenatural capaç de suscitar, per si mateix, sentiments de misteri. Jocs d'enginy, humor i un toc de romanticisme en plena penombra, convertiran cada moment en pura màgia.

Elements estranys i exòtics, però a la vegada fascinants. Tot és el que és i no sembla el que realment és.

Col·labora: Xarxa d'Espectacles Infantils i Juvenils.

 

A les 19 h, a la Plaça de Vendre, ESPECTACLE Automatarium de la Cia.David Berga.

Automatàrium és una instal·lació còmica que s'inspira en els autòmats escurabutxaques de principis del segle XX. En aquesta instal·lació, els actors i actrius se situen dins d'unes cabines individuals. L'equip d'actors comença imitant els moviments cíclics dels autòmats i acaba desenvolupant diferents accions dins d'una dramatúrgia amb elements de comèdia i altres disciplines.

 

A 19.30 h, a la Plaça Nova, CONCERT de FESTA MAJOR a càrrec de La Principal de la Bisbal.

Aquesta orquestra ja coneguda per tots nosaltres al llarg del concert ens oferirà un repertori de cançó popular catalana principalment, com també clàssics de la sarsuela i el musical.

Col·labora: Bar de la Plaça.



 

A les 20.30 h, CONCERTS A CAN DORO,  amb Jaume Tugores i la presentació del seu àlbum “Morricone · Rota · Piovani”

Mitjançant el violoncel, saxos i una combinació de guitarres clàssiques i elèctriques Tugores vol compartir en un concert les melodies d'aquests grans del so italià al cinema, peces que han fet encara més gran el cinema.Jaume Tugores les defineix com “les músiques que m'han omplert d'il·lusió i coneixement per a fer música, les bandes sonores que representen el so italià al cinema, el so de la màgia”.

Col·labora: DCM Argentona i La Teva Barra


 

A les 23 h, GRAN CASTELL de FOCS d'ARTIFICI, al sot d'en Calopa, a càrrec de la Pirotècnia Tomás.

Aquesta pirotècnia del País Valencià ens tornarà a delectar amb un gran espectacle de focs on el color i el ritme seran les notes predominants.

Zona de públic: carretera comarcal C-1415, des de la rotonda de les Palmeres fins a l'Aixernador.

Col·labora:  Dr. David Julià - Clinargent

 

En acabar els focs, a 23.30h, CERCAVILA a càrrec del grup Brincadeira, des del Sot d'en Calopa fins Plaça Nova on faran l'espectacle “Evolution”,

seguidament reprendran la marxa fins La Garrinada. Aquest grup de percussió de carrer ens seguirà fent sentir el ritme que transmeten de manera enèrgica i amb la sensació que mai pararien de tocar i fer-nos ballar al seu voltant.

 


A les 24 h, a la Plaça Nova, BALL DE FESTA MAJOR amb l'orquestra La Principal de la Bisbal.

Al llarg de la tarda aquesta formació ens haurà ofert un gran concert de Festa Major, serà a la nit que canviarà de registre i podrem gaudir del Ball amb un repertori ben variat que anirà des de cançons clàssiques de balls de saló, passant per temes disco de tots els fins al repertori més actual i de moda del moment.

Col·labora: Bar de la Plaça


A les 24 h, a l'Escola Argentona, CONCERTS amb Itaca Band, La Sra. Tomasa i DJ Sendo .

Itaca Band aquesta banda de Montcada arriben a per presentar-nos els seu quart disc “Temerario” després d'una intensa gira europea. La Sra. Tomasa aquest grup porta la fusió fins als extrems més insospitats.Són una de les bandes revelació de l'any, però ja en fa molts que giren per tot el continent. DJ Sendo és un dels DJ's de moda entre les festes majors i les sales més alternatives de Catalunya. 

Dimarts
4
agost
2015
Organitza Ajuntament d'Argentona i Comissió de Festa Major
Tipus d'acte Esports, Cinema, Exposició, Festa, Infantils, Música, Teatre
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800