Joventut
Taller per a la prevenció de l'anorèxia i la bulímia

Les àrees de Joventut i Serveis Socials de l'Ajuntament d'Argentona organitza els dies 18 i 19 de març un taller per a la prevenció de l'anorèxia i la bulímia adreçat especialment als adolescents i joves.

El dimecres 18, a les 17:30 hores, es portarà a terme la sessió al Casal de Joves d'Argentona, i el dijous 19, també a les 17:30 hores, a l'Espai Jove de Sant Miquel del Cros.

Què és l'anorèxia?

L'anorèxia és un trastorn del comportament alimentari molt greu, que afecta generalment els adolescents, sobretot noies. Ara que, com més va, més casos de nois hi ha i cada vegada més joves. Els qui en pateixen tenen una preocupació excessiva per la figura, deixen de menjar molts aliments per no guanyar pes i, per molt que s'aprimin, es veuen grassos.Es neguen a mantenir el seu pes dins els límits considerats normals. Tot i així, mai no estan satisfets amb el seu cos i pateixen pànic a guanyar pes o arribar a la obesitat. La seva autoestima és absolutament condicionada per l'opinió sobre el seu cos.

Què és la bulímia?

La bulímia és un trastorn mental i de comportament. La persona bulímica és incapaç de dominar l'impuls de menjar desmesuradament i d'amagat, però després el sentiment de culpa l'empeny a vomitar, a abusar de productes dietètics o laxants i a seguir dietes restrictives intermitentment per no augmentar de pes. A diferència d'un anorèctic, el malalt de bulímia sembla tenir salut, cosa que fa més difícil de detectar-la. De casos de bulímia n'hi ha sobretot entre noies adolescents, però els darrers anys ha augmentat el nombre de nois afectats.

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
Dimecres
18
març
2015
17:30h
Lloc Casal de Joves
Adreça c/ Enric Granados, 5 (antiga fàbrica Velcro)
Hora 17.30 h
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800