Cultura i Festes
Literatura
Tardor Literària - Una ciutat assetjada. Albert Garcia Espuche



unaciutatassetjadaLa darrera cita de la Tardor Literària que organitza el Centre d'Estudis Argentonins tindrà lloc el dijous 23 d'octubre a les 20 hores al Saló de Pedra, amb el llibre Una ciutat assetjada. Barcelona 1713-1714 i el seu autor, Albert Garcia Espuche

Sinopsi

Una societat assetjada: Barcelona 1713-1714 ofereix una visió única dels 414 dies de setge a Barcelona durant la Guerra de Successió. A partir, sobretot, dels documents notarials de l’època, Albert Garcia Espuche dóna a conèixer més de 400 històries reals de persones que es casaven, compraven cases, feien testament i intentaven resoldre els conflictes quotidians sota les bombes. Aquest llibre ens mostra els fets tal com els va recollir la bona pràctica dels notaris barcelonins de l’època i dóna fe d'escenes il·lustratives, curioses i sovint increïbles, alhora que fa certa l'afirmació que la realitat supera la ficció. El llibre és un document imprescindible per entendre, més enllà de grans esdeveniments polítics i bèl·lics, la societat barcelonina sota el setge.

Albert Garcia Espuche

Albert Garcia Espuche (Barcelona, 1951) és historiador. Fa més de trenta anys que estudia la Barcelona dels segles XIV a XVIII. Ha publicat magnífiques obres sobre aquest tema, entre les quals destaca La ciutat del Born. Economia i vida quotidiana a Barcelona (2009), obra per la qual va rebre el Premi Nacional de Cultura. Impulsor i primer director del Born Centre Cultural, l'autor ha rebut diverses vegades el Premi Ciutat de Barcelona.

Dijous
23
octubre
2014
20h
Lloc Saló de Pedra
Hora 20 h
Organitza Centre d'Estudis Argentonins
Tipus d'acte Literatura
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800