Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 29.08.2014
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Mor Jaume Arenas ex-jutge de pau i gran activista cultural

arenasAquest dissabte 30 d'agost a les 12 del migdia s'oficiarà a la parròquia de Sant Julià la cerimònia per acomiadar Jaume Arenas i Mauri, històric jutge de Pau d'Argentona i gran activista cultural i de l'associacionisme argentoní.

Jaume Arenas i Mauri va néixer el 20 de gener de 1925. Va ser mecànic ajustador a Mataró, operari en un taller de muntatge i reparació de bicicletes i creà el primer equip de ciclisme de la Vil•la, “Ciclos Arenas”. Va ser titular d'una empresa d'impremta, treballant com caixista i maquinista des de 1949 fins 1979. Participà com a redactor, especialment de la secció esportiva, a la revista municipal Ecos, l'any 1948. L'any 1949 posà en marxa la primera impremta a Argentona, junt Joaquim Ripoll i Joan Vergés.
Jaume Arenas va ser soci fundador del grup, Amics d'Argentona, l'any 1950, amb Jaume Clavell, promotors de la Festa del Càntir i de la venda d'un càntir reproduït, així com de la Festa de la Vellesa i la recuperació de l'ornamentació floral dels carrers durant la festa del Corpus.

Des de ben jove, implicat activament en la vida del Centre Parroquial (s'ocupava de les màquines i la projecció, també col•laborava en el grup de teatre). Entre 1952 i 1959 va ser membre de la Junta del Centre Parroquial, època en la que es van crear els equips de bàsquet, es posà en marxa el saló-bar, es funda l'Esbart Ona d'Argent. Durant aquesta mateixa època, va ser membre de la Junta del Club de Bàsquet Argentona. Pels volts de 1955, va promoure cursets prematrimonials per joves d'Argentona. També era membre col•laborador de Caritas. Propietari d'un negoci de llibreria i venda de diaris, des de 1966 fins 1990.

Fundador, junt Ernest Ferrer, Joaquim Gel i altres, de la primera Junta local de la Creu Roja, de la que fóu Secretari, des de 1973 fins 1979. Va intervenir directament en l'adquisició de la primera ambulància pel poble. Durant una època (en el 1983) va ser director del grup local de teatre Els tramoies. Soci fundador dels Amics del Ciclisme d'Argentona, amb els que va organitzar diverses edicions de la Volta Ciclista al Maresme, a partir de 1989 i finals d'etapa de la prestigiosa Volta Ciclista a Catalunya. Durant molts anys ha estat un dels membres més actius en l'organització de la Festa de la Vellesa. Fins fa pocs anys, va estar el presentador de l'acte.

Soci fundador de l'Associació Catalana en pro de la Justícia. Des de 1991 fins 1997, membre directiu de la Junta, de la que fou Tresorer. Jutge de Pau d'Argentona, des de 1985 fins al 2007 oficiant més d'un miler de casaments. Al setembre del 2007 se la va retre un emotiu homenatge al Saló de Pedra. Al 2008 va rebre la Creu de Sant Jordi pel foment de l'associacionisme i la cultura popular i tradicional.

L'Ajuntament d'Argentona vol expressar el seu condol a la família i amics. Descansi en pau.

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800