Notícies
Publicat el 19.01.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
S'amplia l'educació musical a les escoles d'Argentona
Banda Bufera
La Banda Bufera, que va iniciar-se el curs 2014-15 a l'Escola Argentona, arrenca aquest 2018 al Sant Miquel del Cros i a Les Fonts es posa en marxa el projecte 4Cordes

Amb l'inici de l'any 2018 s'han posat en marxa dos nous projectes musicals a l'escola Sant Miquel del Cros i Les Fonts, de la mà de l'Espai Musical Burriac i Musicop respectivament, que donen continuïtat a la Banda Bufera, una iniciativa que va arrencar el curs 2014/15 per impulsar una banda de música i que compta emb el suport d'empreses, comerços i la Fundació Alsina i Arenas.

A l'Escola d'Argentona, pionera en implantar el projecte al municipi, des de 3r a 6è de primària els alumnes tenen un contacte directe amb instruments de vent i reforcen l'aprenentatge musical que ja tenen a l'escola, dins l'horari lectiu.

La Banda Bufera i 4Cordes són projectes liderats per equips de professionals i músics que treballen de manera coordinada amb les escoles de primària i el seu professorat. 

Enguany l'escola Sant Miquel del Cros se suma a aquest projecte amb instruments de vent. A l'escola Les Fonts aquest programa formatiu i comunitari s'articula des del projecte 4cordes – que lidera Musicop – i que, com el seu nom ja deixa intuir, aposta per instruments de corda. En un futur també s'hi podria adherir l'escola Bernat de Riudemeia. L'aposta per incrementar i renovar l'oferta musical dels centres compta amb el suport de les escoles i de l'Ajuntament d'Argentona.

Aquests programes pretenen afavorir la capacitació artística i l'apoderament personal i fomentar l'accés a les arts i la cultura. Ambdues iniciatives  persegueixen també estimular l'aprenentatge i l'interès per la música i que tot aquest recorregut culmini en la constitució de bandes i formacions infantils, creant xarxa entre els centres escolars del municipi i promovent concerts i trobades musicals.

4cordes

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800