Notícies
Publicat el 24.07.2017
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Ajuntament presenta l'informe tècnic per cobrir la piscina municipal
Piscina municipal
L'equip de govern ha encarregat un segon estudi per analitzar la viabilitat econòmica i de gestió que suposaria obrir la instal·lació tot l'any.

Aquest passat dijous, durant la sessió del Consell de la Vila d'Argentona, òrgan màxim de participació ciutadana, l'alcalde Eudald Calvo va presentar les principals conclusions de l'informe tècnic que va sol•licitar l'Ajuntament ara fa uns mesos per conèixer les diferents alternatives i solucions tècniques que podrien utilitzar-se per climatitzar o cobrir la piscina municipal. 

Arran de la proposta aprovada al procés participatiu del Pressupost Municipal de l'any passat per desenvoluparun projecte tècnic per a obrir la piscina durant tot l'any, l'Ajuntament va sol•licitar inicialment aquest informe i ara ha encarregat un estudi que se centri en la viabilitat econòmica i de gestió d'aquest equipament, per tal de comptar amb un exhaustiu anàlisi i la màxima informació en relació a les conseqüències d'aquesta possible inversió.

Alternatives tècniques

El primer informe planteja diverses solucions per ampliar l’ús de la piscina a tot l'any, analitzant els costos de manteniment, impacte i eficiència energètica i la inversió, entre moltes d'altres variables. Les possibilitats més viables se centrarien en quatre alternatives: 1. Escalfar l'aigua mitjançant un sistema de manta tèrmica; 2. Una coberta tèxtil; 3. Una coberta mixta amb una estructura metàl•lica fixa i una lona; 4. Una coberta retràctil.

Tot i que la inversió necessària per a la instal•lació d'un model varia entre una estructura i una altra, els costos anuals de manteniment resulten força similars. L'actual equip de govern es decantaria inicialment per la coberta retràctil. Es tracta de la solució que té un preu més elevat – suposaria una inversió d'uns 380.000 euros – però seria també la que ofereix una major qualitat, durabilitat i facilitat en el muntatge i desmuntatge.

El segon estudi, que s'ha encarregat a una empresa especialitzada en la gestió d'equipaments esportius, oferirà major informació sobre la viabilitat econòmica i de funcionament de la instal•lació, així com de totes les necessitats i costos que implicaria l'obertura de la piscina municipal durant els 12 mesos.

L'actual equip de govern ha descartat realitzar aquesta inversió durant l'actual mandat però sí es compromet a enllestir el projecte tècnic per tal que es pugui executar la propera legislatura.

Escolteu l'entrevista a l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo:

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800