Notícies
Publicat el 02.07.2024
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Restriccions d'aigua en estat d'alerta per sequera
S'amplia a 250 litres el consum màxim per habitant i dia, i només es permet el reompliment parcial de piscines si aquestes disposen d'un sistema de recirculació d'aigua.

Després de les últimes pluges, els municipis que es troben en el sistema Ter-Llobregat, entre els quals hi ha Argentona, han canviat d'escenari i han passat de l'estat d'excepcionalitat per sequera a l'estat d'alerta. Amb aquest canvi, s'amplia el consum màxim d'aigua per habitant i dia, que passa a ser de 250 litres, una xifra que inclou els usos domèstics, les activitats econòmiques i les comercials. Ja no està prohibit l'ús d'aigua per al reg de jardins i zones verdes, tant públics com privats, tot i que amb limitacions. També es relaxen les mesures d'estalvi d'aigua en els usos agrícoles, ramaders, industrials i recreatius.

També es relaxen les restriccions per omplir piscines, tot i que la Generalitat de Catalunya manté algunes restriccions. Només es poden reomplir parcialment aquelles que disposin d'un sistema de recirculació d'aigua i "amb les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l'aigua, per reposar les pèrdues per evaporació i neteja de filtres". Tot i això, sí que es permet l'ompliment i reompliment de piscines d'ús terapèutic i de piscines destinades al bany de persones amb un grau de discapacitat.

Altres restriccions que es mantenen són la neteja de vehicles, que només es pot fer en establiments comercials que comptin amb sistemes de recirculació d'aigua. Fora d'aquests, només es permet la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb esponja i galleda. També resta prohibit l'ompliment de fonts ornamentals i altres elements d'ús estètic d'aigua. 

Més informació de les restriccions d'aigua en estat d'alerta per sequera:

Alerta sequera usos urbans

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800