Notícies
Publicat el 28.12.2023
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Mesures contra la sequera
Catalunya es troba en estat de preemergència per sequera i, és previst, que pròximament entrem en la fase d'emergència.
aixeta

L'Ajuntament d'Argentona, a través de la companyia Aigües Argentona, està duent a terme diverses mesures per tal de rebaixar el consum d'aigua diari. La situació greu de sequera en la qual ens trobem hi obliga, com també l'Agència Catalana de l'Aigua, que ha establert un límit de consum per persona i dia de 210 litres. Aquesta limitació passarà a ser de 160 litres quan entrem en la fase d'emergència.

Argentona supera aquesta limitació i, per aquesta raó, la companyia Aigües Argentona està duent a terme diverses accions. La primera fa referència a la conscienciació ciutadana per a l'estalvi d'aigua, objectiu pel qual s'han repartit díptics informatius a tots els habitatges. A més, la companyia també ha efectuat baixades de pressió de forma progressiva en diversos punts del nucli i dels veïnats, sense baixar mai del llindar que marca la llei, que és d'1,5 kg/m3. Tot i això, per tal que aquesta acció afecti el mínim possible als abonats, Aigües Argentona controla la xarxa i revisa la pressió i el consum en diversos moments del dia.

L'Ajuntament d'Argentona recomana a tota la ciutadania, així com al sector industrial, que redueixi i controli el consum d'aigua. Per la seva banda, el consistori està treballant en minimitzar les fuites i lluitar contra el frau i la morositat. A més, és previst que al ple ordinari del mes de gener, es porti a votació l'ordenança reguladora de l'abastament d'aigua potable i usos de l'aigua en situació de sequera.

Podeu consultar l'estat de les reserves d'aigua actuals al Portal de Sequera de la Generalitat.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800