Notícies
Publicat el 14.03.2023
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Normativa i encàrrec als propietaris de parcel·les privades
parcella

A partir del mes de maig, l'Ajuntament d'Argentona iniciarà les tasques d'inspecció dels solars i terrenys que requereixin la neteja prèvia a l'època estival per evitar risc d'incendi i de plagues.

La normativa vigent estableix que les persones propietàries de tota classe de terrenys i solars els han de mantenir lliure de vegetació seca i amb la massa aclarida, en les condicions fitosanitàries adequades, tenint especial cura de controlar el creixement de romegueres i bardisses, i d'esporgar els arbres que ho requereixin.

Tot i que l'estiu és sens dubte l'època on hi ha més risc d'incendi per l'acció d'una calor excessiva i poques pluges sobre àrees boscoses, d'arbustos, herbes altes i seques, que no només propicien l'origen del foc sinó també una ràpida propagació, l'obligació dels propietaris és mantenir-los nets tot l'any.

Per altra part, l'Ordenança de Convivència Ciutadana estableix que els propietaris de solars i terrenys els hauran de tenir tancats, amb tanques ajustades a les condicions edificatòries establertes en les Normes Urbanístiques del Planejament d'aplicació i els hauran de mantenir nets, sense escombraries ni residus, i en condicions adequades d'higiene, salubritat, seguretat i decòrum públic.

Així mateix, l'Ordenança també disposa que els jardins i plantacions privades i els solars i terrenys no edificats seran mantinguts pels seus propietaris en bon estat de neteja i en les condicions fitosanitàries adequades.

  Prevenció d'incendis forestals  

D'acord amb les mesures de prevenció d'incendis forestals, del 15 de juny al 15 de setembre no es poden fer treballs forestals excepte autorització expressa i excepcional Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).

En el següent enllaç podreu consultar unes senzilles instruccions sobre els criteris bàsics per al manteniment de la vegetació a les parcel·les i reduir el risc d'incendi. Més info

L'incompliment dels deures de manteniment dels solars i parcel·les donarà lloc a l'inici d'un procediment d'execució contra els titulars i pot suposar també la comissió d'una infracció urbanística. 

Per a resoldre qualsevol dubte o consulta, els ciutadans poden posar-se en contacte amb l'Oficina Ambiental situada al c/ Gran núm. 59 baixos o trucar al tel. 93 797 49 00.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800