Notícies
Publicat el 14.09.2016
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
El 3 d'octubre el Cros s'estrena amb la recollida porta a porta
La propera setmana un equip d'informadors visitarà els més de 300 habitatges del barri

Barri del Cros

El proper dilluns 3 d'octubre es posarà en marxa al barri del Cros el nou sistema de recollida de la brossa porta a porta, que deixarà enrere els tradicionals contenidors de superfície al veïnat. A principis del 2017 l'ampliació del porta a porta s'estendrà a les urbanitzacions de Les Ginesteres, Can Ribosa, Can Raimí i Can Cabot, que permetrà al municipi comptar amb un únic model de recollida.

Aquesta setmana ja han començat a retirar-se els tancats de fusta on es troben els contenidors de superfície i s'enviarà una carta a tots el veïnat. En els propers dies un equip d'informadors format per sis persones visitarà els més de 300 habitatges del Cros per tal de recordar als veïns sobre la implantació del porta a porta al barri, informar-los sobre el funcionament d'aquesta recollida i lliurar-los alguns materials com, per exemple, el cubell de l'orgànica o les bosses per a la fracció de rebuig, entre d'altres. En cas de no trobar ningú a casa, els informadors faran una segona visita i, en darrer terme, es deixarà un avís a l'habitatge per tal que el veí o veïna ho reculli a l'Oficina municipal del Cros. L'horari d'atenció al públic de l'oficina és de dilluns a divendres de 9 del matí a 1 del migdia i els dijous també de 4 a 7 de la tarda.

Durant la Festa Major del barri, que se celebra el proper cap de setmana, també s'ha previst instal.lar al carrer un punt informatiu el diumenge 25 de setembre durant tot el dia.

model Porta a porta 

A principis d'any es va dur a terme un procés participatiu en què els veïns del barri del Cros van poder escollir entre tres models alternatius de recollida porta  a porta. L'opció escollida majoritàriament va ser que l'empresa encarregada de la recollida deixarà al vespre un contenidor de tamany mitjà a la porta dels blocs de pisos i que a la nit, un cop els veïns dipositin les bosses amb la fracció que toqui aquell dia, els retirarà del carrer.

El dilluns 3 d'octubre al matí es retiraran definitivament tots els contenidors del carrer, a excepció del de recollida de vidre, per tal que al vespre ja es dugui a terme amb tots els efectes la primera recollida de la brossa sota el model porta a porta.

Durant els primers dies de posada en marxa del nou sistema, hi haurà informadors al carrer que assessoraran i acompanyaran els veïns i veïnes en aquest procés d'adaptació.

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800