Notícies
Publicat el 10.02.2023
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Ajuntament avança en l'aposta per l'energia fotovoltaica amb 30 nous panells solars
panells solars
La instal.lació està finançada al 100% per la Diputació de Barcelona i una línia d'ajuts dels fons FEDER

Aquest divendres s'ha iniciat la instal·lació de 30 nous panells fotovoltaics a la coberta de l'edifici de l'Ajuntament nou, una inversió que està finançada a parts iguals per la Diputació de Barcelona i una línia d'ajuts provinents dels fons europeus FEDER, dins del programa per a l'impuls de les entitats locals cap a una economia baixa en carboni. 

Argentona s'inclou en la quarantena de municipis de la demarcació de Barcelona que s'han adherit a aquest projecte que avança cap a la transició energètica i la implantació de les renovables al territori.

 Instal·lacions fotovoltaiques 

Aquesta nova bateria de plaques solars s'afegiran a les ja existents a l'edifici, tot i que es gestionaran de manera independent. Amb aquesta incorporació s'ampliarà la capacitat d'autoconsum, per tal de cobrir un percentatge notable de les necessitats energètiques de l'equipament principal de l'Ajuntament d'Argentona. L'estudi preveu que es pugui satisfer una potència pic de consum per sobre dels 11 kw, i es desenvoluparà un camp fotovoltaic d'entre 14 i 15 kw nominals.

La Diputació de Barcelona es va presentar a una convocatòria de l'any 2017 per a projectes d'energia sostenible amb fons FEDER que va llençar l'IDAE (Instituto de Diversificación y Ahorro Energético). Per presentar-se a aquesta línia d'ajuts es van agrupar un total de 37 projectes dels municipis que van sol·licitar suport en la instal·lació de fotovoltaiques en el marc del Catàleg de serveis 2017. La línia d'ajuts era la de “Projectes singulars d'entitats locals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni”.

Aquest municipis són signants del Pacte de les Alcaldies i un dels seus objectius és avançar cap a la transició energètica i la implantació de renovables. En total està previst que es deixin d'emetre més de 385 Tn CO2 anuals equivalents i es generin més de 735.000 kWh a l'any d'energia verda.

Les obres estan finançades al 50% per la Diputació de Barcelona i el restant 50 % per la línia d'ajuts a projectes d'Economia Baixa en Carboni, promoguts per Entitats Locals, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i gestionada per l'IDAE, amb l'objectiu d'aconseguir una economia més neta i sostenible.

Economia baja en carbono

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800