Pressupost participatiu
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Què faries a Argentona amb 500 mil euros?

L'Ajuntament d'Argentona inicia aquest any un projecte innovador i ambiciós en l'àmbit de la participació ciutadana: un pressupost participatiu amb el qual els ciutadans i ciutadanes podran debatre i decidir el destí de 500 mil euros de la partida d'inversions del pressupost municipal per a l'any 2017.

El pressupost municipal és l'eina més important que tenen els governs per donar resposta a les necessitats del municipi i la seva ciutadania. Gran part del pressupost municipal es destina a cobrir les despeses corrents de l'Ajuntament per al funcionament del dia a dia. La partida d'inversions permet a l'Ajuntament realitzar actuacions de ciutat i projectes que s'associen generalment a l'espai públic, l'urbanisme, equipaments o la mobilitat.

Com funcionarà aquest procés participatiu?

Al llarg del 2016 s'han dut a terme diverses fases que han culminat amb una consulta ciutadana adreçada a totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys. Durant el febrer i el març es van recollir prop de 250 propostes i iniciatives de la ciutadania. Posteriorment es va dur a terme un treball de valoració tècnica i de viabilitat de les propostes per part de responsables i tècnics municipals i, a continuació, un retorn a la ciutadania sobre quins projectes podien tenir continuïtat i quins no en el procés participatiu. 

Una cinquantena de veïns i veïnes van avaluar i decidir els projectes més interessants per al municipi mitjançant diversos grups de debat. Al mes de juliol, una taula final amb representants de tots els grups de debat participants, va definir les propostes finalistes que s'han presentat a la consulta ciutadana. A principis d'octubre es va celebrar aquesta consulta per dues vies: el sistema tradicional d'urna i com a principal novetat la votació electrònica mitjançant el DNI i el número de telèfon mòbil.

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800