Música i dansa
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

ClikaAl finançament que es fa de projectes musicals a través de les subvencions a les escoles, s'hi afegeix el suport a projectes específics de música i dansa que realitzen conjuntament els quatre centres educatius d'infantil i primària d'Argentona. Aquests són:

ProjecteAlumnes participants

Finançament municipal (executat el 2024)

Cantània5è de primària4.235,00 €
La Clika2n de primària

1.815,00 € (+ cost de funcionament de La Sala)

Fem DansaCilcle inicial847,00 €

 Cantània

Aquest projecte musical es va iniciar a L'Auditori de Barcelona i amb el temps s'ha ampliat a diferents ciutats catalanes. Permet treballar a les escoles de primària una cantata escrita per un escriptor de renom, musicada i dirigida per professionals del món de la música.

A Argentona hi participen els alumnes de cinquè de les quatre escoles del poble. Durant el curs escolar, els mestres de música treballen a l'aula la cantata que en finalitzar el curs estrenen damunt l'escenari. El procés de preparació i realització d'aquesta cantata es converteix en una experiència artística i d'aprenentatge clarament significativa per als alumnes i, al seu torn, posa en valor l'educació musical a les escoles.

L'Ajuntament d'Argentona participa del projecte Cantània des de l'any 2007, finançant les cantates que es fan al Teatre Monumental de Mataró per part dels alumnes de les escoles d'Argentona; aquesta col·laboració es regula anualment mitjançant la signatura d'un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Mataró i l'Ajuntament d'Argentona.

Més informació:

 La Clika

La Clika és un projecte de Cases de la Música, una xarxa de col·laboració entre l'administració pública i l'empresa privada que, des del 2005, treballa per potenciar la música en viu en totes les seves vessants. Aquest projecte musical es porta a terme en moltes poblacions de Catalunya, per apropar l'alumnat de primària al cant i la pràctica musical.

Al llarg del curs, i amb la formació i els recursos que des del projecte es posen a l'abast dels mestres de música, treballen a cada escola les cançons i la coreografia que composen l'espectacle. Les cançons han estat creades per components de grups musicals de renom a l’àmbit català, amb el propòsit de fomentar l'autoestima, l'amistat, la diversitat, l'ecologisme i la igualtat de gènere.

A Argentona hi participen els alumnes de 2n de primària de totes les escoles d'Argentona. L'espectacle final és conjunt, amb la banda en directe, a La Sala d'Argentona.

Més informació

 fem dansa

Les escoles d'Argentona participen del projecte Fem Dansa des del curs 2017-2018, junt amb altres escoles de Catalunya que s'adhereixen a la iniciativa. Aquest projecte inclou la creació d'una coreografia diferent per a cada any, a partir de danses populars catalanes, i la formació dels mestres de les escoles participants, la preparació durant tot el curs de l'espectacle final per part dels grups escolars i la realització d'aquest espectacle.

Amb la participació al projecte Fem Dansa es vol afavorir la sistematització del llenguatge corporal en els centres escolars, conèixer i difondre danses populars catalanes, treballar el moviment i gaudir a l'hora de ballar. Es promou també l'intercanvi entre mestres i alumnes de les diferents escoles participants en un activitat conjunta.

Hi participen els alumnes de cicle inicial de primària de totes les escoles públiques d'Argentona (excepcionalment amb algun curs superior), junt amb els mestres especialistes de música i educació física. Així mateix, es convida a participar de l'esdeveniment a l'escola de Dosrius i Òrrius.

Més informació:

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800