Ajuntament d'Argentona / Serveis / Educació / Projecte Educatiu de Poble
Projecte Educatiu de Poble
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Ajuntament d'Argentona va iniciar a finals del 2019 un procés per a l'actualització del Projecte Educatiu de Poble, que comptarà amb una fase de participació per tal de recollir les inquietuds, demandes i propostes de la ciutadania
Què és un Projecte Educatiu de Poble?

És un instrument per definir el model de poble que parteix de la idea d'educació entesa com un procés d'aprenentatge al llarg de tota la vida que va més enllà de l'escola.

És un instrument de planificació i coordinació de la polítiques d'educatives i un procés obert de concertació i participació dels diferents agents educatius del municipi sota uns objectius i criteris compartits

Objectius

Avançar el municipi cap a una concepció de l'educació com a treball en xarxa integrat per tothom a partir d'un projecte educatiu compartit.

Ser un projecte organitzador i articulador de les polítiques educatives del municipi.

Un grup impulsor, format per representants de l'Ajuntament, dels serveis educatius, representants d'entitats i persones significades dins el món educatiu, s'encarregaran de: contrastar i validar el procés metodològic d'elaboració del PEP, contrastar i validar els informes resultants, ajudar a dinamitzar els processos de difusió i informació cap a la ciutadania, fer el seguiment i avaluació del Projecte.

Com puc participar-hi

L'elaboració del projecte educatiu de poble preveu una fase de participació ciutadana. S'han programat dues sessions obertes, el 27 de febrer adreçada als representants de les entitats i associacions del municipi, i el 4 de març oberta a tota la ciutadania. Si vols inscriure't o estar informada del procés, només has d'enviar les teves dades a través del formulari que trobaràs al següent enllaç. Ambdues sessions se celebraran al Saló de Pedra, de 19 a 20:30 hores.

Inscripció sessions de participació

Fases del procés

Diagnosi: Anàlisi del mapa de l'estructura social, escolar, dels recursos educatius i de les visions educatives i urbanes. En aquest darrer àmbit, s'han programat unes sessions de treball específiques amb diversos col·lectius i també obertes a tota la ciutadania, per tal de recollir les percepcions i visions que existeixen sobre la realitat educativa del municipi i identificar les principals necessitats a què cal donar resposta

Propostes: A través d'un Fòrum educatiu es compartiran els resultats de la diagnosi i es definiran les estratègies de treball futures. Serà un espai de debat i reflexió que permeti recollir propostesi línies d'actuació futures en cadascun dels àmbits.

PEP procès

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800