Notícies
Publicat el 03.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Comença una campanya d'avisos pel consum excessiu d'aigua
Els veïns i veïnes amb un consum superior al recomanat per l'ACA rebran al seu domicili una carta informativa.
emergència per sequera llarg

La sequera que patim des de fa mesos és un dels principals problemes que hem d'afrontar com a societat i està suposant grans reptes per al municipi d'Argentona. L'Ajuntament i la ciutadania hem de treballar plegats per aconseguir reduir el consum d'aigua

Des de l'Ajuntament i Aigües Argentona s'està treballant per millorar i actualitzar la xarxa d'aigua, fent inversions i buscant solucions, però la ciutadania també cal que faci un esforç important. El consistori ha realitzat diverses campanyes de sensibilització del bon ús de l'aigua i, aquesta setmana, enviarà avisos a aquells veïns i veïnes que sobrepassen, amb escreix, el consum d'aigua domèstic recomanat per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) -90 litres per persona i dia-. Aquest llindar s'aprovarà pròximament en l'Ordenança reguladora de l'abastament d'aigua d'Argentona, una norma que estableix sancions en els casos d'incompliment, que van des dels 750 € fins als 3.000 €. Per evitar ser sancionat en el futur, es recomana revisar que el nombre de persones empadronades al domicili sigui el mateix que consta a Aigües Argentona i fer un ús responsable de l'aigua.

Cal destacar que el llindar de 90 litres per persona i dia fa referència, exclusivament, a l'ús domèstic i no s'ha de confondre amb el llindar de consum genèric permès per habitant i dia, que se situa en 200 litres. Aquest últim engloba tant l'ús domèstic com l'industrial i comercial, i es calcula en funció del nombre d'habitants censats al municipi i altres coeficients relacionats amb l'activitat econòmica.   

Recordem que el Pla Especial de Sequera prohibeix l'ús d'aigua per al reg de jardins i zones verdes, així com l'ompliment total o parcial de tot tipus de piscines.

 Estalviem aigua

Cada vegada que obrim l'aixeta, buidem la cisterna del vàter o posem una rentadora, gastem una gran quantitat d'aigua i, en ocasions, no en som conscients. L'ACA calcula que aquesta és la despesa:

  • Rentar-nos les mans: 2 - 18 litres
  • Dutxar-nos: 30 - 80 litres
  • Buidar la cisterna: 6 - 10 litres
  • Posar el rentavaixelles: 18 - 30 litres
  • Posar una rentadora: 60 - 90 litres
  • Cuinar i beure: 10 litres/dia
  • Netejar la casa: 10 litres/dia

Per tant, com podem estalviar aigua?

En aquests moments, és imprescindible la col·laboració de tots. 

Per a qualsevol dubte o aclariment us podeu posar en contacte amb Aigües Argentona trucant al 93.797.06.03, a través del correu electrònic info@aiguesargentona.cat o també us podeu dirigir, presencialment, a les oficines situades al c/ St. Sebastià de baix, 14.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800