Notícies
Publicat el 12.02.2024
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Xerrades per a famílies
Les activitats són gratuïtes i estan destinades a famílies amb fills i filles de diverses edats.
xerrades famílies notícia
La regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Argentona, amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitza quatre xerrades de formació per a famílies amb fills i filles de diverses edats. Totes les formacions són gratuïtes. 

La primera formació serà presencial i tindrà lloc el dijous 22 de febrer de 18 h a 20 h al Saló de Pedra. S'anomena Itineraris educatius després de l'ESO i paper clau de les famílies i està adreçada a famílies amb joves de 3r i 4t d'ESO. L'objectiu d'informar dels diferents itineraris formatius existents, presentar les variables a tenir en compte en la tria i incidir en la importància de l'acompanyament familiar en el procés de transició. Després de la xerrada, s'oferirà un espai de consultar en línia. Les places són limitades.

La resta de xerrades són telemàtiques. Educació i comunicació és el títol de la següent activitat adreçada a famílies amb fills i filles de 0 a 6 anys. Anirà a càrrec de l'entitat REIR - Recursos Educatius per a la Infància en Risc. L'objectiu és establir una bona comunicació entre els diferents agents que intervenen en la vida dels infants per prevenir problemes de confiança i comunicació en el futur. També es donaran eines per gestionar les emocions, utilitzant la intel·ligència emocional de forma transformadora i creativa perquè les famílies exerceixin el rol educatiu de forma positiva i assertiva. D'aquesta manera, esdevindran un referent positiu en la comunicació per a les relacions que els infants comencen a construir. Tindrà lloc dimecres 6 de març de 18 h a 20 h.

Qui és el teu fill/a en el món digital? Acompanyant la construcció d'una identitat digital saludable serà la tercera xerrada, que tindrà lloc dimecres 3 d'abril de 18 h a 20 h i s'adreçarà a famílies amb fills i filles de 6 a 12 anys. Anirà a càrrec de SEER - Salut i Educació Emocional, que treballarà estratègies per treure el màxim profit de les pantalles, fomentant la responsabilitat i l'autonomia dels infants. Aquesta xerrada pretén oferir una visió crítica i constructiva sobre com les emocions ens governen molt més del que ens pensem i com són el motor de totes les tensions, angoixes i alegries que ens aporta la nostra experiència digital. Es tracta d'una invitació a comprendre, per desconstruir i qüestionar. Es treballaran estratègies per treure el màxim profit de les pantalles, tot fomentant la responsabilitat i l'autonomia dels infants. 

L'última xerrada és Soc al teu costat: eines per detectar quan es pot necessitar ajuda professional especialitzada. Està adreçada a famílies amb fills i filles d'entre 12 i 16 anys i es donaran a conèixer les característiques principals del desenvolupament dels adolescents. També s'oferiran estratègies de detecció de situacions susceptibles de requerir ajuda professional especialitzada i es donaran eines per a la detecció de situacions anòmales i estratègies de comprensió i actuació. Tindrà lloc el dijous 18 d'abril, de 18 h a 20 h. 


InscripcionsPer a participar en les sessions, cal fer inscripció prèvia per a cadascuna d'elles a través del formulari. Rebreu confirmació de la inscripció al correu electrònic que indiqueu, amb l'enllaç a la sessió en línia (si s'escau). 

 Formulari d'inscripció 

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800