Preinscripció
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

Quan es pot presentar?

La sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol per al curs 2024-2025 es pot presentar del 6 al 15 de maig de 2024, ambdós inclosos.

Com es pot fer?

La preinscripció es formalitza per mitjans telemàtics amb el model de sol·licitud disponible a la Seu Electrònica de l'Ajuntament d'Argentona (ÚNICAMENT en les dates de preinscripció), podent presentar la documentació escanejada o fotografiada.
Excepcionalment i només en els casos que no sigui possible es podrà fer de manera presencial a l'Ajuntament d'Argentona mitjançant cita prèvia. Per consultes vàries relacionades amb les preinscripcions es podrà fer a través del correu electrònic: oac@argentona.cat o bé al telèfon 937974900.

Quina documentació cal presentar?

Formulari de sol·licitud de preinscripció degudament complimentada. Disponible a la Seu electrònica de l'Ajuntament d'Argentona durant el període de preinscripció. Només es pot presentar una sol·licitud de preinscripció per infant i municipi.

  1. DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor/a o guardador/a de fet) o, si la persona sol·licitant és estrangera, de la targeta de residència on consta el NIE o del passaport. Si es tracta d'estrangers comunitaris, document d'identitat del país membre de la Unió Europea.
    Quan el domicili habitual que s'al·lega no coincideix amb el del DNI, amb el de la targeta de residència on consta el NIE, o es tracta de persones estrangeres sense NIE, s'acredita amb el certificat o volant municipal de convivència de l'alumne, on ha de constar que conviu amb la persona sol·licitant, abans de finalitzar el període de reclamació a la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional. Caldrà presentar el DNI renovat amb l'adreça correcta dins el termini per a la matricula.
  2. DNI de l'alumne/a, en cas que tingui DNI tot i ésser menor de 14 anys.
  3. Certificat electrònic de la inscripció de naixement o el llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si es troba en situació d'acolliment en família o institució, la resolució d'acolliment del Departament de Drets Socials.
  4. Si vol que es consideri el domicili del lloc de treball:
    • contracte laboral o un certificat emès a aquest efecte per l'empresa.
    • En el cas de treballadors en el règim d'autònoms, es té en compte el domicili acreditat a l'Agència Tributària i s'ha d'acreditar mitjançant el formulari de la declaració censal d'alta, modificació i baixa en el cens d'obligats tributaris (model 036 o 037).
  5. En cas de germans/es escolaritzats al centre:
    • Marcar la casella al formulari de sol·licitud (el centre ho comprovarà directament).
  6. En cas de ser beneficiari de l'ajut de la renda garantida de ciutadania.
    • Documentació acreditativa de ser beneficiari/ària de la prestació econòmica de la renda garantida de ciutadania.
  7. En cas de discapacitat de l'alumne/a, pare, mare tutor/a o germans igual o superior al 33%.
    • Targeta acreditativa i vigent de la discapacitat. En cas de pensionistes, document acreditatiu de ser beneficiari/ària d'aquest tipus de pensió. En tot cas, cal acreditar una discapacitat igual o superior a 33%. En cas de no aportar documentació, marcar la casella corresponent al formulari de sol·licitud, i és comprovarà d'ofici. Quan l'organisme emissores d'una altra comunitat autònoma, cal adjuntar la targeta vigent de la discapacitat, durant el període de la preinscripció.
  8. En cas que el pare o mare o tutor/a legal treballa en el centre en el moment de presentar la sol·licitud de preinscripció.
    • Marcar la casella corresponent al formulari de sol·licitud (el centre ho comprovarà directament).
  9. En cas de família nombrosa o monoparental
    • Títol vigent de família nombrosa o monoparental. En cas de no aportar documentació acreditativa, marcar la casella corresponent, i es comprovarà d'ofici. Quan l'organisme emissor és d'una altre comunitat autònoma, cal adjuntar el títol vigent de família nombrosa o monoparental, durant el període de preinscripció.
  10. En cas que l'alumne/a hagi nascut en un part múltiple
    • Certificat electrònic de la inscripció de naixement o llibre de família.
  11. En cas que es l'alumne/a es trobi en situació d'acolliment familiar
    • Resolució d'acolliment del Departament de Drets Socials.
  12. En cas de víctima de violència de gènere o terrorisme
    • En cas de víctima de violència de gènere, s'acredita a través de qualsevol dels mitjans establerts a l'article 23 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere.
    • La condició de víctima de terrorisme s'acredita amb el certificat que emet la Subdirecció General de Suport a Víctimes del Terrorisme del Ministeri d'Interior.
  13. En cas d'altres situacions previstes en la norma.
    • Documentació acreditativa de la circumstància.

Només es valoraran a efectes de baremació les circumstàncies que s'acreditin documentalment dins del període de presentació de sol·licituds de preinscripció.

Normativa de referència

RESOLUCIÓ EDU/465/2024, de 22 de febrer per la qual s'aproven les normes de preinscripció i matrícula d'alumnes als centres del Servei d'Educació de Catalunya i altres centres educatius, en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics, per al curs 2024-2025.

Decret - Resolució EDU/465/2024, de data de 22 de febrer de 2024 pel qual s'aproven les normes de preinscripció i matrícula d'alumnes als centres del Servei d'Educació de Catalunya i altres centres educatius, en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics, per al curs 2024-2025.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800