Ajuntament d'Argentona / Serveis / Participació ciutadana / Pressupost Participatiu 2018
Pressupost Participatiu 2018
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
A què vols destinar 500.000 euros del pressupost municipal? Tu tornes a decidir!
projectes guanyadorsPropostes finalistes
Propostes acceptadesPropostes descartades



Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament d'Argentona impulsa un procés participatiu perquè la ciutadania decideixi en què invertir 500.000 euros del pressupost municipal.

De l'1 al 30 de setembre podràs participar a la consulta ciutadana. Tindràs dues vies per votar: 

  • On line: mitjançant el web www.argentona.cat/consulta
  • Vot en urna: A l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament d'Argentona i a l'Oficina municipal del Cros, i a d'altres equipaments municipals. També s'instal.laran punts de votació a diversos espais de la via pública.
Quines novetats hi ha aquest any?

Per donar cabuda a projectes de menor envergadura però que també són importants per a la ciutadania, l'edició 2018 del Pressupost Participatiu farà una consulta a la ciutadania amb una llista doble: projectes de petit format, amb un cost de fins a 18.000 euros; i grans projectes. Dels 500 mil euros que s'obren a decisió de la ciutadania, 75.000 € es destinaran als petits projectes i la resta als grans projectes.

Quins projectes ja s'han fet gràcies als pressupostos participatius ?
  • Estudi per a la coberta de la piscina municipalPavelló antic
  • Remodelació del pavelló anticPlaça del Molí
  • Renovació parcs infantils (plaça del Molí, Memorial Democràtic, Cros)
  • Remodelació plaça Montserrat (inici obres 1r semestre 2018)
  • Urbanització carrer Lladó i millora voreres carrer Gran fins carrer Bernat de Riudemeia (inici obres 2n semestre 2018)

Durant aquest 2018 s'endegaran també els projectes més votats als 2017, habilitar un local per l'Agrupament Escolta i la recuperació del marge esquerre de la riera d'Argentona.

Quines propostes o iniciatives puc presentar?

Les propostes poden ser de qualsevol àmbit o servei de competència municipal, des de la millora d'un espai públic, la posada en marxa d'un nou servei municipal, programes d'activitats o formació, campanyes promocionals o de sensibilització, entre d'altres. Totes les iniciatives s'hauran de poder executar al llarg del 2019 i 2020. Han de ser propostes concretes,  viables econòmicament i que s'ajustin a la legalitat. No poden servir per subvencionar activitats o entitats ni beneficiar només a qui presenta la proposta.

Com puc participar?

El procés ofereix diversos mecanismes per participar-hi. Qualsevol entitat, col•lectiu o ciutadà pot prendre part a la fase inicial d'aquest procés de pressupost participatiu, presentant les seves propostes i iniciatives. Fins al 9 de març podies fer-nos arribar les teves propostes per al Pressupost Participatiu 2018 mitjançant el web www.argentona.cat/pressupostparticipatiu2018 o bé amb la butlleta que trobaràs en aquest díptic i que podràs deixar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament d'Argentona (c/ Gran, 59) o a l'Oficina municipal del Cros.

Si vols formar part dels grups de debat del pressupost participatiu que avaluaran i escolliran les propostes finalistes que es portaran a una consulta ciutadana final, envia'ns un correu electrònic amb les teves dades de contacte a participacio@argentona.cat, posant a l'assumpte del missatge “Pressupost Participatiu”.

Qui podrà votar a la consulta ciutadana?

Durant tot el mes de setembre podràs escollir les propostes que més t'agradin mitjançant una consulta ciutadana, que es farà via online i també per sistema tradicional d'urna. Podran participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys. També aquelles persones que, tot i no estar empadronades, acreditin ser titulars d'alguna propietat al municipi, fins al 25 d'agost.

Calendari del procés participatiu
  • Recollida de propostes ciutadania: Fins al 9 de març 2018
  • Valoració de les propostes i retorn a la ciutadania: Abril 2018
  • Sessions grups de debat ciutadà: Maig-Juny 2018
  • Selecció propostes finalistes: Juny 2018
  • Promoció i difusió propostes finalistes: Juliol 2018
  • Consulta ciutadana: Setembre 2018

Si vols consultar la informació dels processos anteriors clica al següent enllaç

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800