Carnestoltes 2024
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Banner_nou

Argentona ha programat des del 8 al 14 de febrer diverses activitats i propostes lúdiques i culturals per celebrar el Carnestoltes, una de les cites imprescindibles del nostre calendari festiu

Programa en pdf

La regidoria de Festes de l'Ajuntament d'Argentona i la Comissió de Carnestoltes tornen a impulsar, un any més, la programació de celebració del Carnestoltes 2024, que s'iniciarà el 8 de febrer, Dijous Llarder, i finalitzarà el Dimecres de Cendra, el 14 de febrer.

Com és tradicional, el Carnestoltes d'enguany arrencarà amb el concurs de truites i el sopar popular a la plaça de Vendre. Divendres serà un dels dies més distesos i de major disbauxa de la celebració, amb el correfoc dels Diables i el ball i el concurs de disfresses.

Per al cap de setmana es reserven les propostes més familiars, quan diumenge al matí tingui lloc la rua des de la plaça del geganter Joan Padrós i fins a la plaça Nova, i després ball familiar.

El comiat de la festa arribarà el Dimecres de Cendra, amb la comitiva fúnebre que, des del Casal de Joves i fins a la plaça de Vendre, acomiadaran fins a l'any vinent el rei Carnestoltes, i l'arribada de la vella Quaresma

A continuació podeu consultar la programació en detall de la festa de Carnestoltes d'Argentona 2024.

Programació d'actes


El Carnaval Antiga Carnestoltes
Les festes de Carnaval a casa nostra, també conegudes per Carnestoltes o Darrers Dies, se celebren de Dijous Gras a Dimecres de Cendra, sempre en lluna nova. S'estructuren al voltant d'una seqüència ritual que inclou l'arribada, el regnat, la mort i l'enterrament a la població d'un personatge anomenat Carnestoltes. El Carnaval és una setmana que es caracteritza per ser un moment de transgressions desenfrenades, per la sàtira política, pels enfrontaments festius, per les desfilades de comparses i rues plenes de gent disfressada, per les mascarades i per tota mena d'altres inversions dels papers socials, moments de revolta controlada en què el món es posa momentàniament de cap per avall. Uns dies plens d'excessos carnals i gastronòmics previs a l'arribada de la meditació i els dejunis propis de la Quaresma.

(extret de la web www.festes.org)

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800