Notícies
Publicat el 22.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple extraordinari d'investidura
plemunicipalmaig2020
  • Gina Sabadell, cap de llista d'Unitat, força més votada a les eleccions municipals, és investida nova Alcaldessa d'Argentona, després que la votació secreta es resolgués sense majoria absoluta
  • Els grups de l'oposició voten els seus respectius caps de llista i insisteixen en demanar diàleg al govern

Aquest divendres s'ha celebrat un ple extraordinari municipal que ha investit Gina Sabadell com a nova alcaldessa d'Argentona, en la seva condició de cap de la llista més votada, Unitat Argentona per la República,  després que la votació secreta finalitzés sense majoria absoluta, donat que tots els grups municipals han donat suport als seus respectius caps de llista.

A l'inici de la sessió s'ha lliurat un pin amb l'escut de l'Ajuntament d'Argentona als dos càrrecs electes que s'han incorporat darrerament a l'Ajuntament, Joan Martín, regidor de Tots per Argentona, i Agnès Cabot, regidora per Unitat.

Pere Espelt, segon tinent d'alcalde, ha conduït la part inicial de la sessió, amb la votació secreta i la posterior elecció de Sabadell com a nova alcaldessa. Tots els caps de llista de les cinc formacions amb representació al consistori s'han postulat com a candidats a l'alcaldia. Sabadell, que havia assumit l'alcaldia en funcions des del passat 13 de març per la renúncia del fins llavors alcalde, Eudald Calvo, serà la segona dona que ocupa el càrrec a l'Ajuntament d'Argentona.

En la seva primera intervenció com a alcaldessa, Gina Sabadell ha assegurat ser "molt conscient del repte i la responsabilitat del càrrec, i més en aquests moments". Ha defensat que mantindrà el "compromís de continuar defensant el programa electoral d'Unitat", encapçalant un "govern que treballi pel benestar dels veïns i veïnes i que escolti tothom". Ha expressat també el seu agraïment a tots els col·lectius i voluntaris que estan donant suport durant la crisi de la COVID-19. A la part final ha tingut un record pels companys de partit, la seva família, amics i els seus dos fills.

La resta de formacions han felicitat la nova alcaldessa. Montse Capdevila, portaveu de Tots x Argentona, ha recordat que és un moment que requereix grans dosis de lideratge i d'entesa, i ha assegurat que "la ciutadania no ens demana que hi hagi un sol grup al govern, reclama consens". Ha insistit en una nova manera de fer política, que cerqui el bé comú, per tal de fer front a una situació complicada, tant a fora com a dins de l'Ajuntament, "per superar la paràlisi".

La portaveu socialista, Susana López, ha subratllat la seva satisfacció pel fet que una dona ocupi l'alcaldia i l'entrada d'una nova regidora al govern. Ha tornat a estendre la mà per cercar una col·laboració amb el govern. "No ens ressignarem a trobar maneres de treballar conjuntament, que és el que el poble necessita i vol", ha dit. 

Per la seva banda, Bernat Calvo, portaveu de Junts per Catalunya-Argentona ha recordat els intents frustrats amb Unitat per cercar acords de govern i governabilitat, però que el govern, ha dit, no ha volgut "perdre quota de poder, ni negociar ni tan sols una regidoria".  Ha assenyalat que "venen temps molt difícils, de despesa social" i ha lamentat la manca de voluntat i de cercar diàleg amb l'oposició més enllà de les taules polítiques de treball per afrontar la crisi de la COVID-19. 

Fran Fragoso, que ja en el moment de postular-se com a candidat ha intervingut per reclamar un govern de concentració i deixar de banda les picabaralles polítiques, ha tancat la ronda d'intervencions al final del ple per felicitar a la nova alcaldessa i també als "grups de l'oposició, perquè s'ha demostrat que es pot treballar plegats pels argentonins, deixant de banda les ideologies".

El ple es va dur a terme a porta tancada, sense públic, i prenent les mesures de protecció i seguretat sanitàries, amb els regidors distribuïts a la sala i mantenint la distància.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800