Ajuntament d'Argentona / Serveis / Igualtat i Solidaritat / Protocol per l'abordatge de les agressions sexistes
Protocol per l'abordatge de les agressions sexistes
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Instrument per aconseguir que les dones i les persones LGTBI  puguin gaudir d'unes festes i d'una vida lliure de violències.

Des del 2016 l’Ajuntament d’Argentona treballa  per exercir coresponsabilitat vers les conductes i comportaments sexistes. Les primeres accions conjuntes, és van iniciar amb l'entitat Garrinada, amb l'objectiu de  generar espais  segurs i missatges de tolerància zero envers els  comportaments sexistes als espais festius.

llibret portada

Durant el 2017  és van consensuar llenguatges i  línies d’actuació, treballant de forma preventiva amb l’alumnat de l’INS amb tallers “El sexisme també surt de festa” per identificar i combatre comportaments i actituds masclistes. Finalment, al juliol es va aprovar el Protocol que va comptar amb la col·laboració i participació de les entitats (Garrinada, Truges Rebels, Càritas, Creu Roja), a més de diversos establiments, àrea de Salut, Cossos de Seguretat, tècnics municipals i representants polítics. El grup de  joves feministes (Truges Rebels) van  enregistrar les falques per llençar-les entre concerts, amb missatges de rebuig a determinats comportaments i actituds masclistes. Així mateix eren les responsables del  Punt de suport Lila creat a la zona de Garrinada,  oferint una zona tranquil.la i  segura on poder seure i rebre el suport necessari en cas d’agressió. 

VIDEO PREVENTIU 2016

VIDEO PREVENTIU 2017

Preventives i de sensibilització 
Intervencions a l’espai públic 
Pla de Comunicació   
 • Materials de captació i sensilibització (Gràfics i audiovisuals)
 • Canals personalitzats (falques, campanya xarxes socials, tallers, etc)
 • Canals Massius ( Cap de creus, Programa de Festes, altres eines Instagram, Facebook,etc.)
 Sessions Formatives especialitzades
 • 1ª Formació a càrrec Tècnica Municipal per iniciar accions.
 • 2 Formació a càrrec de noctambul@s
  maig 2017 per consensuar llenguatges, conceptes i actuacions envers les conductes sexistes  per a tots els agents implicats  (Entitas Socials, Tècnics Municipals, Cossos de  Seguretat,  Salut, Polítics,establiments, Garrinada, Grup feminista "Truges Rebels",  etc.) per fomentar la corresponsabilitat i la Tolerància Zero.
 • 3ª sessió informativa- formativa
  A càrrec de Col.lectiu Punt 6 per avançar en el procés d'implementació del Protocol.
            
            L'objectiu d'aquesta fase iniciada a principis del 2018 ha estat aconseguir una major participació.

 1ers Tallers preventius 2017  “El sexisme també surt de Festa” i “Fes-la Rodar”  pel jovent de l’INS per identificar, visualitzar i combatre els comportaments i actituds masclistes.

 2ons Tallers preventius 2018  per constituir el " Grup Motor del Protocol" amb l'alumnat de l'INS i amb entitats i ciutadania.

Atenció
 • Orientant  i diferenciant les actuacions  segons si, és un acte constitutiu d’un fet delictiu, o un comportament no delictiu. 
 • Oferint informació útil a les persones responsables  per actuar de forma adequada i segons els estàndards d’atenció.
Recuperació 
 • Oferint la informació i els canals adequats per recollir les dades i derivar a les persones afectades als serveis que les podem ajudar
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800