Notícies
Publicat el 06.08.2016
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La recollida de la fracció d'orgànica torna a millorar els seus resultats

fracció orgànicaLa caracterítzació - anàlisi - de la matèria orgànica que periòdicament emet l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) i que va dur a terme el passat mes de juny a la planta de transvasament de Mataró ha situat en un 98,41%% la puresa de la mostra i tan sols un 1,36% de impropis entre els residus recollits a Argentona, millorant en més de mig punt els resultats de finals del 2015

L'anàlisi assenyala que la gran majoria d'impropis que es troben a la fracció d'orgànica són bosses de plàstic que la ciutadania utilitza per a la recollida de la fracció d'orgànica, ja que l'ús davant les bosses compostables és molt majoritari.

La constància, col·laboració, conscienciació i sensibilització dels veïns i veïnes, així com la consolidació del sistema porta a porta, permeten a Argentona assolir aquests bons resultats pel que fa a la correcta separació dels residus. 

Què és una caracterització

La caracterització és una acció de control que realitza l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) per la qual, a les plantes de tractament on es porta l'orgànica o els envasos, i sense avís previ, es fa descarregar un dels camions en un moll a part, a l'atzar. D'aquella brossa, i d'acord amb la metodologia establerta, se'n decanta una mostra d'aproximadament 250 kg de residus que són revisats i separats, element per element. Un cop acabat aquest procés de separació, es pesen els residus impropis sobrants i se'n determina el percentatge.

Entenem per impropis els materials que s'han abocat en una fracció a la qual no corresponen. El percentatge resultant de les caracteritzacions oficials és molt important, perquè té incidència sobre el cànon que retornarà l'ARC a l'Ajuntament d'Argentona . A major percentatge d'impropis menor és també l'aportació econòmica de l'Agència de Residus que contribueix a sufragar la recollida de la brossa i en conseqüència el cost que ha d'assumir l'Ajuntament i els seus veïns.

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800