Sant Julià 2021
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Del 8 al 17 de gener

DIVENDRES 8 DE GENER

CINEMA AL CENTRE, “TROLLS”cine Trolls
A les 17 h, al Centre Parroquial d'Argentona. 
També el dijous 7 i el diumenge 9 de gener  
Preu: 5 € socis / 7 € no socis. 
Més informació al web del Centre Parroquial 

La Poppy i el Branch descobreixen que la seva tribu de Trolls és només una de les sis que existeixen, i que la resta estan repartides en sis regnes i consagrades a sis tipus diferents de música. La reina Bàrbara, membre de la reialesa del hard rock, i el seu pare, el rei Metal, volen acabar amb la resta de gèneres musicals i imposar el regnat del rock.

CINEMA AL CENTRE, “MADAME CURIE”cine madame curie
A les 17 h i 19 h, al Centre Parroquial d'Argentona. 
També, el dimecres 6  i el dissabte 9 de gener  
Preu: 5 € socis / 7 € no socis. 
Més informació al web del Centre Parroquial 

A la fi del segle XIX, Marie Sklodowska és una científica que ha de barallar-se  contra la societat per a dur a terme les seves recerques. Després d'unir forces amb Pierre Curie i aconseguir el premi Nobel gràcies als seus estudis sobre la radioactivitat, la parella es converteix en el centre d'atenció internacional. No obstant això, després d'un tràgic accident, Marie haurà de continuar avançant sola en el seu treball i enfrontar-se als efectes transformadors dels seus descobriments.

Ho organitza: Centre Parroquial d'Argentona

 
INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ d'ERIK SCHMITZ, ESSÈNCIA. expo museu
A les 19 h, al Museu del Càntir d'Argentona.
L'exposició es podrà visitar fins al 21 de febrer de 2021 
Horari: De dimarts a divendres de 10  a 14 h i de 16  a 20 h. Dissabtes d'11  a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius d'11 a 14 h

Nascut a Alemanya i crescut a les Terres de Ponent, Schmitz.
Utilitza l'art com a mitjà per comunicar-se i manifestar pensaments. Concep la creativitat com una via intuïtiva, subtil i suggeridora entre l'artista i l'espectador-receptor. L'exposició que es presenta al Museu del Càntir és una exclusiva, fruit del procés creatiu de l'artista en els darrers anys. Per una banda, és una mostra del seu recorregut artístic, camí que li ha servit per arribar a la seva essència. De l'altra, presenta noves creacions que indaguen en el concepte de l'exposició i que han estat creades especialment per a aquesta ocasió.

(A causa del context actual d'emergència sanitària, l'aforament serà limitat i l'acte es retransmetrà en directe per Facebook)

Ho organitza: Museu del Càntir d'Argentona


LA PORCA SIBÈRIA 

CONCERT amb FERRAN PALAU
A les 20.30 h, al Teatre la Sala d'Argentona.
Preu: 5 €. Mascareta inclosa (aforament limitat) 
Venda d'entrades: ticketara.com/b/la-garrinada 

El cantautor del Baix Llobregat ens acompanyarà en solitari amb el seu íntim repertori, que escriu i descriu la seva història com un paisatge que gira a ritme tranquil però implacable. Després d'haver guanyat diversos premis, entre els quals el de millor disc de l'any pel seu últim disc Kevin (2019), es troba a les portes de la presentació del seu cinquè treball, “Parc”. Ferran Palau, un artista consolidat a l'escena del pop metafísic, omplirà La Sala d'imatges sonores a través d'un estil minimalista i proper. El tu i el jo que sempre protagonitzen les seves lletres es converteixen aquí en un microunivers on cada punt de vista esdevé una possible nova dimensió.

Ho organitza: Associació Garrinada.  

VENDA ENTRADES

DISSABTE 9 DE GENER  
CONCERT EXPOSICIÓ MERCATS (ACTIVITAT AJORNADA, SENSE DATA)
A partir del 9 de gener de 2021, a la Plaça del Vendre 

EXPO MERCAt

Exposició de fotografies de mercats d'arreu del món en els portals de les parades de la Plaça de Vendre. Un petit reeixir i un homenatge a aquest vell mercat argentoní abans de la seva desaparició.

Ho organitza: Grup de Fotografia d'Argentona

CONCERT DE SANT JULIÀ amb l'ORQUESTRA MONTGRINS (AJORNAT, SENSE DATA)
A les 17 h i a les 20 h, al Teatre la Sala d'Argentona.
Preu:  4 €. Entrades anticipades a www.argentona.cat, a l'OAC de l'Ajuntament a partir del 4 de gener a les 10 h, i a taquilla una hora abans del concert (aforament limitat).

Amb una trajectòria de més de 135 anys dalt dels escenaris, la Cobla Orquestra Montgrins ofereix un concert que combina tradició i modernitat, per agradar a tots els públics. Deixeu-vos endur pels sons i lletres, que us transportaran per l'espai i el temps a través de diverses dècades del segle XX amb pinzellades del XXI, per arribar a la música catalana i acabar amb temes que no poden faltar mai. També podreu sentir els solistes de l'orquestra, que porten els seus instruments al límit en obres que requereixen un gran virtuosisme interpretatiu.

VENDA ENTRADES

 DIUMENGE 10 DE GENER  
ÒPERA AL CENTRE. CARMEN de BIZET Bizet (versió digital)Opera Carmen
A les 18 h, al Centre Parroquial d'Argentona.
Preu: 8 € socis / 10 € no socis. 
Durada: 159 minuts

L'òpera Carmen de Bizet, una de les més estimades de tots els temps, representada al famós Arena di Verona. Aquesta sumptuosa producció dirigida per Franco Zeffirelli compta amb un repartiment internacional d'excel·lents cantants: la mezzo-soprano Ekaterina Semenchuk, la soprano Irina Lungu i el tenor Carlo Ventre. Fidel a l'original, es presenta com una acolorida festa, amb una interpretació formidable per part dels solistes, el cor i el cos de ballet.

Dirigida per Henrik Nánási, és una experiència musical magnífica.

Ho organitza: Centre Parroquial d'Argentona

 

DIJOUS 14 DE GENER

LA PORCA PORCA SIBÈRIA 
CONCERT amb GINESTÀ
A les 20.30 h, al Teatre la Sala d'Argentona.
Preu: 5 €. Mascareta inclosa (aforament limitat) 
Venda d'entrades: ticketara.com/b/la-garrinada 

Els germans Serrasolsas, la Júlia i en Pau, i la seva banda arriben del barri de Sant Andreu de Barcelona per portar-nos les seves històries quotidianes explicades a través de la música pop, la cançó protesta i el folk català.

Ho organitza: Associació Garrinada

 VENDA ENTRADES  

DIVENDRES 15 DE GENER

CINEMA AL CENTRE, “EL VERANO QUE VIVIMOS”cine el verano..
A les 19 h, al Centre Parroquial d'Argentona
També, el dissabte 16, i el diumenge 17 de gener, a les 16.30 h i a les 19 h  
Preu: 5 € socis / 7 € no socis
Més informació al web del Centre Parroquial 

Unes misterioses esqueles arriben a les mans d'una jove periodista. En elles, s'endevina una història d'amor, amistat i traïció que va succeir a les vinyes de Jerez durant l'estiu de 1958.

Ho organitza: Centre Parroquial d'Argentona

XERRADA "COM ERA LA VIDA AL CAMP DE CONCENTRACIÓ PER A DONES DE RAVENSBRÜCK” i  INAUGURACIÓ “EL CAMP DE CONCENTRACIÓ PER A DONES DE RAVENSBRÜCK
Xerrada, a les 19 h, al Saló de Pedra (aforament limitat)
Tot seguit, a la Casa Gòtica, inauguració no presencial (streaming) de l'exposició
Expo RAVENSBRÜCKDates: Del 15 de gener al 21 de febrer de 2021, ambdós inclosos
Horaris de visita: Divendres de 17 a 20 h, dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges d'11 a 14 h 

L'exposició, a través de plafons explicatius i la projecció d’'un documental de les mateixes deportades, ens mostra la participació activa de les dones en la lluita pels valors democràtics i la llibertat i el patiment que aquesta lluita els hi va representar a dins del camp de Ravensbrück.

Prèviament, a càrrec de Teresa del Hoyo Calduch i Carme Rei Granger (Junta Directiva Amical de Ravensbrück), es durà a terme una xerrada molt enriquidora sobre la vida al camp de concentració per a dones de Ravensbrück.  

Activitat inclosa dins els actes de les Jornades de Memòria Històrica 2021 

Ho organitza: Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell


IDENTITIES
, de MARTÍN DÍAZ QUINTET
A les 20.30 h, al tTeatre  Lla Sala d'Argentona
Preu:  10 € (taquilla ) i 7,5 € (anticipada)
Venda d'entrades: Anticipades a www.argentona.cat i a l'Ajuntament a partir del 4 de gener a les 10 h i a taquilla una hora abans del concert (aforament limitat).
Durada:  90 minuts 

Sota el nom de Martín Díaz Quintet, en Xavi Torres, l'Omer, l'Ilia, en Lucas i el mateix Martín Díaz presenten Identities, un àlbum excepcional per a un públic global amb una exposició formidable de composicions originals, inspirades tant en sons del jazz modern com en harmonies del jazz tradicional. 

Les composicions surten de moments d'inspiració provocats per experiències emocionals, sobretot a Amsterdam, ciutat on resideixen els cinc músics del grup i on s'han conegut, dins l'efervescent escena del jazz.

Saxo alt: Martín Díaz / Saxo tenor: Lucas Martínez / Bateria: Ilia Rayskin / Contrabaix: Omer Govreen / Piano: Xavi Torres

VENDA ENTRADES

DISSABTE 16 DE GENER

CONCERT AMB PEP LLADÓ I LA TWO RIVERS BAND
A les 20.30 h, al Teatre Lla Sala d'Argentona
Preu: Entrada gratuïta (amb invitació prèvia)
Invitacions: A www.argentona.cat i a l'Ajuntament a partir del 4 de gener a les 10 h; a taquilla una hora abans del concert (aforament limitat).
Durada:  90 minuts

Presentació prèvia del disc “UN HOME I UN ARBRE”.                                                                                                                                                                                                                   Foto: Montse Farré 

Hi ha un camí d'anada i tornada entre el món de les imatges i el món de les cançons. Tot sovint les cançons generen imatges a qui les escolta, i moltes vegades una imatge és la primera llavor del que acabarà sent una cançó, fins i tot abans que la lletra o la música.

Qui parla amb un arbre parla sol i a la vegada amb tot l'univers. Aquesta idea abraça l'estat d'ànim amb que estan fetes les cançons que formaran part d'aquest nou disc. 

Piano i veu: Pep Lladó / Guitarra i cors: Carlos Miñarro / Bateria: Jaume Catà / Violí: Francisco Javier Reyes / Cors: Alba Bioque 

INVITACIONS    

DIUMENGE 17 DE GENER

BAOBAB, de la CIA. LA PERA LLIMONERA TEATRE
Teatre-clown familiar. Per a tots els públics
A les 18 h, al Teatre la Sala d'Argentona
Preu: Entrada gratuïta (amb invitació prèvia)
Invitacions: Al web de Xarxa Argentona o a taquilla des d'una hora abans de l'espectacle (aforament limitat)
Durada:  50 minuts

Dos venedors ambulants que es refugien d'una gran tempesta expliquen la història d'un bolet i d'un esquirol que, a causa de la guerra, es veuen obligats a marxar del baobab on viuen. Junts emprenen una gran aventura per trobar un nou arbre on poder viure.

És tot un repte portar a escena un tema com la guerra, perquè, tot i sentir-ne parlar cada dia, l'evitem per la seva crueltat i les emocions que remou dins nostre.

Ho organitza: Xarxa d'Espectacles Infantils i Juvenils

INVITACIONS  


CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS, a càrrec de Pirotècnia Tomás
A les 19.30 h, des de l'Ajuntament d'Argentona
ACTE NO PRESENCIAL

Aquesta vegada sí!! El cel es tornarà a omplir de llums i colors per acabar de commemorar uns dies plens d'activitat en honor a Sant Julià. Els focs artificials es podran veure des de qualsevol indret d'Argentona i sense sortir de casa! Només haureu de sortir al balcó o pujar al terrat. 

 PROPOSTA GRÀFICA de SANT JULIÀ 2021  
LA BRUIXA DE LA PINTA D'OR o LA BONA DONA

Enguany, la proposta gràfica de St. Julià va a càrrec de la Laura Gallego Marfà. 

La Bruixa de la Pinta d'Or o la Bona Dona és un dels capgrossos de la vila d'Argentona. Explica la llegenda que una jove noia, després que una riuada s’'endugués els seus pares i el seu estimat, va decidir dedicar-se a la bruixeria i se'n va anar a viure amb la seva tieta, que era mig bruixa, a la muntanya de Burriac. Va instruir-se en tota mena de sortilegis i fetilleries perquè volia ajudar els argentonins: amb un talismà màgic, la pinta d’'or, controlava el clima per afavorir els conreus, i per això se la coneixia com a Bona Dona.

Històricament s'havien considerat les dones coneixedores d'herbes remeieres com a bruixes i fetilleres, i tot sovint se les havia condemnata la foguera.

Aquest cartell vol retre homenatge a la saviesa popular i ancestral a través de diverses plantes amb usos medicinals que es poden trobar a la vora d'Argentona. 

Actes religiosos

OFICI A SANT JULIÀ

Dissabte, 9 de gener, a les 11 h, a l'Església Parroquial de Sant Julià.

Ofici en honor a Sant Julià. Missa presidida pel mossèn Mn. Antoni Vadell Farrer, bisbe auxiliar de Barcelona.

CONSELLS DE SEGURETAT PER AL CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS

VEÏNS I PÚBLIC

  • El Castell de Focs anirà precedit per l'enlairament de 3 coets d'avís (10 i 5 minuts abans i al moment de començar).
  • Si sou veïns dels voltants de l'Ajuntament d'Argentona, enretireu els vehicles i els obstacles (testos, bosses, taules i cadires, etc.),...) i  plegueu tendals, carpes o piscines inflables, pel mateix motiu.
  • No recolliu ni manipuleu les restes d'artificis que no s'hagin cremat. En cas que en trobéssiu algun, aviseu la Policia Local o l'Organització.
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800