Opinió Grups Municipals
Publicat el 03.11.2022
Junts x Cat - (Agost - Setembre - Octubre - 2022) La gent gran, una prioritat necessària. L'Ajuntament ha d'adoptar polítiques transversals per a aquest col·lectiu.
  • A mitjan mes de setembre, vam tornar a celebrar la Festa de la Vellesa –aquest cop, amb la normalitat habitual. Sens dubte, parlem d'un homenatge molt merescut a la
    nostra gent gran, que també ha servit per reconèixer a totes aquelles persones que, des del Patronat de la Vellesa, s'han esforçat a organitzar-la de forma absolutament desinteressada. Des d'aquí volem posar en valor la dedicació i l'entrega de tots aquests anys. Gràcies!.

    Considerem que l'Ajuntament ha d'atendre de forma prioritària la nostra gent gran i escoltar llurs necessitats i inquietuds, així com adoptar polítiques transversals en benefici d'aquest col·lectiu, tenint en compte les diferents etapes de la tercera edat i les casuístiques que li són pròpies. Cal reflexionar sobre el paper de l'Ajuntament quant a l'atenció de la gent gran atès que, ara per ara, les subvencions a entitats o fundacions sense afany de lucre que es dediquen a aquesta tasca, com ara la Nostra Llar Santa Anna, han estat molt limitades.

    Aprofitem aquestes línies per explicar-vos que, recentment, s'ha anunciat que el Congreso vol regular la desokupació exprés en 48 hores. Esperem que aquesta iniciativa arribi a bon port; des del grup JxCat Argentona ja fa anys que proposem i s'aproven mocions com les del Ple de juliol de 2020 o maig de 2021 en què exigíem al Congreso i a la Generalitat l'adopció de mesures legals per facilitar la desokupació d'habitatges i dotar els municipis de més mecanismes per lluitar contra aquest fenomen que afecta greument Argentona.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800