Opinió Grups Municipals
Publicat el 30.08.2016
ERC - (Ab)ús de la participació ciutadana
  • Hi ha manaments que tot càrrec electe hauria d'observar. Per exemple, no invocar el nom de la participació en va. 

    Els espais de la representació política i de la participació ciutadana no són esA Argentona, fem un pas endavant per normalitzar les relacions entre l'església catòlica i l'Ajuntament. Després d'un intens debat que ha durat prop d'un any, tancs però tampoc intercanviables a plaer. Cadascú acompleix una funció que, des del republicanisme polític, considerem indispensable. Ciutadans i ciutadanes que dialoguen amb regidors i regidores per a que prenguin millors decisions col·lectives, vet aquí el joc.

    El problema sorgeix quan un dels espai vol aprofitarse de l'altre. És un il·lícit polític recórrer a la participació com a arma llancívola en contra del govern. I això és justament el que el grup municipal de Tots per Argentona va pretendre el passat Ple de juliol.

    Repassem la cadena de fets:

    - El Ple del mes de juny aprova la moció de retirada del monument de les escales de l'Església i altres símbols franquistes.

    - Poc després, la Comissió Permanent del Consell de la Vila rebutja per unanimitat posar en qüestió l'acord.

    - TxA fa cas omís de la voluntat del Consell i presenta en el Ple de juliol una moció suspensiva contra l'acord de supressió del monument, que tampoc s'aprova.

    Ras i curt, hem de suposar que el raonament ha estat el següent: no m'agrada el que s'ha decidit però confio en què el Consell de la Vila ho censurarà i, com que no ho fa, torno a elevar-ho al Ple. El peix que es mossega la cua en no haver picat l'ham!

    Esperem que l'enèsim intent de TxA per a «enderrocar» un acord plenari pres legítimament sigui l’últim. Per obediència democràtica i per una qüestió pràctica, no sigui que vulguin apel·lar de nou a la participació ciutadana i tornem a començar...

    Com aquells vilatans que l'any 1883 defensaren el cabal de la font de Sant Domingo, som aquí per a tapar els pous que ens lleven les aigües.

    Us desitgem bona Festa Major!

    Publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800