Opinió Grups Municipals
Publicat el 30.08.2016
CUP - La festa, entre la tradició i la participació
  • Estiu i temps de festa. Tradició, actualitat o necessitat? Doncs ho és tot; i això fa d'aquesta activitat un repte de gestió en el qual la CUP no hi pot faltar. Ara hi som des del govern i des de la regidoria de festes, però és un espai-temps del qual mai n'hem quedat al marge. No és casualitat que a l'assemblea de la CUP comptem amb moltes persones relacionades amb el voluntariat d'organitzacions festives, amb pràctiques participatives reals i efectives.

    Els orígens de les festes d'estiu tenen a veure amb el temps de descans de la pagesia, que de vegades estava emmarcat en pràctiques religioses. Si només en prevalgués la tradició, la festa ara seria en un museu, però no és així: la festa és més viva que mai. Les raons són moltes i diverses, però el nostre calendari laboral no ens deixa gaires dubtes: quan la calor apreta, és temps de gaudir més i treballar menys. Temps compartit on acordem fer una aturada necessària (amb el permís d'aquells que, per necessitat o per a la festa, han de treballar més que mai).

    El 4 d'agost forma part de l'imaginari col·lectiu del poble, el nostre, n'hi diguem Sant Domènec, Sant Domingo o Festa Major d'estiu. Si hi ha participació, hi ha canvi, i sens dubte hi ha polèmica. És un bon senyal que ens indica que la festa és viva, que la volem nostra i que la vivim com a pròpia. La CUP no defuig aquest debat, encara que sigui incòmode, ni hi fem prevaldre càlculs electorals. Treballem per a mantenir vius els espais compartits, en moments de lluita quan cal i en moments de gaudi també.

    Aquest estiu ens espera una Festa Major amb un canvi important: l'obrirem, el dia 3 d'agost a la nit, amb un acte tan nou com d'arrels antigues, la Nit de Tapar Pous. Ens espera una festa amb canvis que l'han de fer més viva i més popular -encara- del que era. Els carrers són de la gent. Prenguem-los sense remordiments.

    Bona Festa Major!

    Publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800