Opinió Grups Municipals
Publicat el 31.12.2015
CUP - Engreixant la màquina
  • Els diners no són mai cap fi, sinó unes eines que faran profit si se saben administrar i una font de conflictes si es malbaraten.

    Un ajuntament s'alimenta dels seus pressupostos i cal mesurar-los i repartir-los bé, és a dir, tenint present l'antic lema: «a cadascú segons les seves necessitats i de cadascú segons les seves capacitats». Això que, de tan obvi, sembla innecessari recordar, a la pràctica, cent quaranta anys més tard, falla més del compte perquè es perden recursos lamentablement, com es perd l'aigua quan les conduccions són atrotinades. Afinar bé el pressupost és el primer pas per a fer eficient la gestió municipal i per això hi hem dedicat moltes hores analitzant, partida per partida, els ingressos i les despeses. Feia temps que algunes no es revisaven i s'anaven repetint per inèrcia, com és el cas dels subministraments elèctrics, d'aigua, de gas o manteniment que estaven calculades a l'alça i que, gràcies a l'estalvi energètic, hem rebaixat força. Entre això i l'increment dels ingressos en un 5,13%, hem pogut elaborar un pressupost que ha crescut sense pujar els impostos.

    El resultat és un pressupost pensat per a les persones i no per a grans inversions o infraestructures, que ens permetrà incorporà nous treballadors municipals per a poder oferir millors serveis educatius, socials i culturals. Al ple corresponent, els pressupostos per a l'any 2016 van ser aprovats sense cap vot en contra, senyal que la resta de grups, o bé hi estaven d'acord, o bé ens atorgaven un marge de confiança per greixar bé, amb els diners de tots, la maquinària municipal.

    Aquesta entesa ha estat fruit del treball conjunt que hem fet durant aquests mesos amb tots els grups polítics que formen el Ple, i a qui hem d'agrair les contribucions a un pressupost que també és seu. Precisament amb aquest treball conjunt hem obert la porta a què ERC entri a formar part del govern. Hem iniciat tot just les converses fa poques setmanes, amb l'objectiu de fer un govern més estable i més fort.

    Publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800