Ajuntament d'Argentona / La Vila / Argillà Argentona. Fira Internacional de Ceràmica
Argillà Argentona. Fira Internacional de Ceràmica
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

ambient fira

Logo Argillà

LA FIRA DE CERÀMICA ARGILLÀ ARGENTONA SE CELEBRA AL JULIOL

La Fira de ceràmica Argillà Argentona, que tradicionalment se celebrava coincidint amb la Festa del Càntir (el 4 d'agost) i la Festa Major d'Argentona, des del 2015 s'ha avançat a principis de juliol. Ara bé, la tradicional Festa del Càntir que està lligada indissolublement a la diada de Sant Domènec del 4 d'agost, se segueix celebrant en aquesta data.

El Museu del Càntir organitza aquesta fira conjuntament amb l'Ajuntament d'Argentona i l'Associació de comerços i serveis Argentona es Mou, per tal de difondre i afavorir el manteniment de la terrissa tradicional i per promoure els nous valors de la ceràmica de creació. L´èxit de la fira ha estat espectacular des del seu inici l'any 1991, i és visitada per unes 50.000 persones que poden conèixer i adquirir la producció dels artesans del fang, els quals procedeixen dels centres terrissers més tradicionals de la Península i de l'Estranger. La Fira de ceràmica d'Argentona és actualment la fira de ceràmica més important del país, tant pel que fa a xifra i qualitat dels participants com pel nombre de públic assistent.

La fira es completa amb un seguit d'activitats culturals i educatives que fan de la seva visita una autèntica festa entorn de l'art del fang, com exposicions de ceràmica d'autors de reconegut prestigi internacional, demostracions en viu de terrissa tradicional, tallers de torn, taller de rakú, concerts amb instruments ceràmics, entre altres activitats relacionades amb el fang. Des de l'any 2005 s'ha instituït una Mostra de Cinema sobre Ceràmica.


L'edició 2017 de la Fira Internacional de Ceràmica es portarà a terme els dies 7, 8 i 9 de juliol:

Horaris: de 10.00 h a 22.00 h 

Ubicació: Circuit urbà format per Avinguda Puig i Cadafalch, Carrer Gran, Plaça de Vendre, Carrer Torras i Bages fins Plaça de l'Església.

Sectors: Terrissa tradicional i popular, ceràmica artística i altres (antiguitats, institucions i llibres).

Països representats: Catalunya, Espanya, Portugal, França, Itàlia, Regne Unit, República Txeca, Polònia, Perú, Argentina, Armènia i Marroc.


Consulta la programació de la Fira Argillà Argentona 2017

Mercat a l'aire lliure amb 70 artesans de la ceràmica
Cineràmica 2017: Mostra de cinema sobre ceràmica

Ciutat i país convidats: Faenza - Itàlia

Exposicions
Museu del Càntir:  FIORENZA PANCINO. IL CIBO DELL'ANIMA - L'ALIMENT DE L’ÀNIMA

Casa Gòtica: GRAND TOUR. ALLA SCOPERTA DELLA CERAMICA CLASSICA - A LA DESCOBERTA DE LA CERÀMICA ITALIANA CLÀSSICA
Saló de Pedra: CERÁMICA FEMENINA BEREBER DEL RIF


Altres activitats
Demostracions de terrissa tradicional, taller de torn i rakú, acció artística a càrrec de Josep Moscardó,  trepitjada de fang, acompanyaments musicals per els carrers de la fira amb Banda & Band i els Batukats de l'Associació Musicargentona, Museu del Càntir.

programa Argillà Argentona 2017

programa Argillà Argentona 2017

Fitxer: Fulleto_Argilla_br.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 778.51 kB

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800