Biblioteca
Literatura
Tardor Literària
La musa de la plaça Reial  de Rafael Vallbona
musa

Aquest estiu, el Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell ens ha proposat un seguit de lectures per aquests mesos de calor.

Amb l'arribada de la tardor, els autors de les novel·les ens visitaran a la Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel on contrastaran opinions amb els lectors i generaran diferents debats sobre el fet literari.

La tercera sessió de la XXIVa edició de la Tardor Literària comptarà amb Rafael Vallbona, i la seva obra La musa de la Plaça Reial.

Un viatge a la Barcelona jazzística dels anys seixanta.

En plena i fosca època franquista de censura permanent, Vallbona ens trasllada a una Barcelona clandestina de «bars, alcohol, noies, jazz, fum i quimeres de somiatruites que es pensaven que eren a Saint-Germain-des-Prés», transitada, entre d'altres, per Joan de Sagarra i Vázquez Montalbán, i marcada pel naixement de la mítica sala Jamboree, que molt aviat comptaria amb els Jazz Brothers i la Gloria Stewart, que es va convertir en la musa jazzística de la ciutat.

L'efervescència d'aquesta Barcelona tan viva i alternativa va quedar del tot truncada amb l'assassinat de Francisco Rovirosa, empresari i propietari, i la posterior repressió aplicada sobre els clubs de jazz i els seus principals reclams, entre els quals s'hi comptava Gloria Stewart.

Dimecres
16
octubre
2024
19h
Lloc Biblioteca Municipal joan Fontcuberta i Gel
Adreça C/ Gran, 3-5
Hora 19 h
Durada 1 hora aprox.
Organitza Centre d'Estudis Argentonins
Preu Entrada lliure
Tipus d'acte Literatura
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800