Notícies
Publicat el 08.08.2024
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'alcaldessa d'Argentona dona suport a Carles Puigdemont a les portes del Parlament
Puigdemont ha fet un discurs públic sense entrar al ple d'investidura de Salvador Illa i és buscat pels Mossos d'Esquadra

L'alcaldessa d'Argentona, Montse Capdevila (Tots per Argentona), acompanyada dels regidors Xavier Collet (TxA), Montse Cervantes (Avancem Junts) i Joan Boba (Unitat), han assistit aquest matí a l'acte de suport a l'expresident de Catalunya, Carles Puigdemont. Capdevila (a la foto amb les alcaldesses de Canyelles i Sant Pol de Mar) ha format part d'un grup de tres-cents alcaldes i càrrecs electes que han representat al municipalisme català, aquest matí, a l'acte de retorn de l'expresident a Catalunya, després de gairebé 7 anys a l'exili.

L'expresident ha reaparegut dos minuts abans de les 9 del matí, a l'acte de "rebuda institucional" organitzat per partits i entitats independentistes. El cap de files de Junts ha admès que "avui molts festejaran que sigui detingut", però ha fet una crida a "preparar noves oportunitats" després de la investidura de Salvador Illa com a president de la Generalitat.

puigdemont1 regidors argentona puigdemont2

Entre els assistents a l'acte de rebuda, convocat pel Consell de la República, l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, els Comitès de Defensa de la República, l'Associació de Municipis per la Independència i la Intersindical, a més dels partits polítics independentistes, hi ha hagut alcaldes i regidors d'arreu de Catalunya. 

Dispositiu dels Mossos activat i investidura d'Illa

Milers de persones han rebut Carles Puigdemont al centre de Barcelona. L'expresident de la Generalitat ha aparegut per sorpresa a peu pel carrer Trafalgar, prop de l'Arc de Triomf i el Parlament, i ha pujat a l'escenari de l'acte organitzat per JxCat. Després d'un breu discurs, però, Puigdemont no ha entrat al Parlament i ha desaparegut.

A partir de llavors, els Mossos d'Esquadra han activat l'operatiu ‘Gàbia’ per localitzar i detenir Carles Puigdemont. La policia ha desplegat controls que han afectat el trànsit, no només a les principals vies de la capital catalana, sinó també a autopistes i fins i tot la frontera. Un operatiu que aquesta hora encara no ha servit per localitzar Puigdemont.

Per altra banda, a les 10 del matí ha arrencat el ple d'investidura al Parlament de Catalunya del líder del PSC, Salvador Illa.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800