Notícies
Publicat el 07.08.2024
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple de juliol
Ple de juliol 2024

La sessió plenària del mes de juliol va començar amb un minut de silenci en record a les darreres víctimes de violència masclista i també per retre homenatge a l'argentonina Carme Famadas, traspassada fa uns dies. El regidor d'esports, Joan Garachana, va tenir unes paraules de reconeixement a la seva figura, repassant algunes de les seves fites com a esportista. El portaveu d'Unitat, Toni Segarra, va recordar que Famadas formava part de la seva llista electoral i va posar en relleu la seva personalitat i compromís amb la vila.

Abans de donar compte dels decrets i acords de govern, la regidora de Salut, Mariona Pasqual, va llegir una declaració institucional per recolzar les persones que pateixen la Covid persistent, treballar per un ràpid diagnòstic i millorar la seva qualitat de vida. Aquest punt de la sessió tenia el seu origen en una moció presentada per Unitat que, després d'adherir-s'hi tots els grups municipals, es va decidir convertir en una declaració institucional. La regidora M. Mercè Juan va llegir una segona declaració institucional, en aquest cas sobre l’adhesió a l'acord comarcal antifeixista, que declara el Maresme comarca antifeixista i a favor de la diversitat. 

Seguidament, el regidor i president d'Aigües Argentona, Sergi Blanco, va explicar que se segueix treballant en l'actualització de les tarifes d'aigua i que, probablement s'aplicarà al llarg del tercer trimestre de l'any. Per la seva banda, l'alcaldessa, Montse Capdevila, va exposar l'informe que una vegada l'any realitza la Comissió Antifrau i va afirmar que l'Ajuntament està intentant posar al dia la contractació. 

El primer punt que es portava a votació era la modificació de la composició de la Junta de Portaveus, on a partir d'ara, Isabel Sunyer serà la representant d'Unitat i, Joan Boba, el suplent. Aquest punt es va aprovar per unanimitat, com també els que feien referència a Recursos Econòmics. Va tirar endavant el reconeixement extrajudicial de crèdit per factures amb tramitació d'omissió interventora per valor de 138.962,57 euros, així com una modificació de crèdit del pressupost municipal de 382.763,84 euros per fer front a subministraments de la piscina municipal, el museu i assegurances entre altres.

També van obtenir el suport de tots els regidors i regidores els dos punts de Recursos Humans sobre sol·licituds de compatibilitat de segona activitat de treballadors municipals, així com l'adhesió al Decàleg per la garantia de la llibertat d'expressió als equipaments nacionals de Catalunya i el calendari d'obertura dels establiments comercials en diumenge i festius per l'any 2025 que, a banda dels ja establerts per la Generalitat de Catalunya, a nivell local es va decidir incorporar el 12 de gener i el 8 de desembre. D'altra banda, l'adjudicació del contracte del servei de gestió de les escoles bressol municipals d'Argentona, es va tirar endavant amb els vots a favor de tots els regidors i regidores excepte les abstencions d'Unitat. 

 URBANISME

El plenari va aprovar l’actualització de la composició dels membres del Consell General del Consorci urbanístic per al desenvolupament de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) del Cros. El regidor, Xavier Collet, va celebrar que l'ARE del municipi és de les poques de Catalunya que es mantenen i va explicar que aquest era un punt formal. Tots els regidors i regidores hi van votar a favor excepte els tres d'Unitat, que es van abstenir en considerar que l'oposició també hauria de formar part dels òrgans que debaten els projectes importants del municipi.

Un dels punts destacats va ser l'aprovació, per unanimitat, de la voluntat de comprar vuit habitatges destinats a lloguer social o assequible al carrer Carreras Candi, una acció que el regidor Collet va qualificar de valenta. Actualment, els habitatges són propietat d'una entitat bancària i, per tal de poder realitzar la compra, ha sol·licitat una declaració d'intensions al consistori. Collet va explicar que sis habitatges es compraran al setembre i dos a l'octubre per poder accedir a ajuts i subvencions. Aquesta compra tindrà un cost total de 480.000 euros i també inclouen tres places d'aparcament. La regidora no adscrita, Susana López, va celebrar aquesta operació valenta, però arriscada, mentre que el regidor del PP, Héctor Travessa, i el d'Unitat, Antoni Segarra, van mostrar les seves reticències per la gestió d'aquesta compra i la seva finalitat, respectivament. 

 MOCIONS I PRECS I PREGUNTES

El grup municipal del PSC va presentar una moció de condemna dels assassinats masclistes i suport a les víctimes que es va aprovar per unanimitat, mentre que Unitat va fer un prec al govern perquè informés de les tasques que està fent el govern per millorar l'aparcament de la vila. La regidora de mobilitat, Montse Cervantes, va anunciar que està pendent d'adjudicació el contracte de la zona vermella i s'estan fent diverses tasques de recerca per aconseguir terrenys que es puguin utilitzar per a bosses d'aparcament.

El regidor d’Ara Argentona, Bernat Calvo, també va fer un prec al govern perquè actuï contra les paneroles a Can Barrau i va demanar que proposés als Ajuntaments de Cabrera o Vilassar de Mar que reservessin una zona d'aparcaments per a argentonins a les seves estacions de tren.

A preguntes de l'oposició, el govern va explicar que s'ha renovat el conveni de Promoció Econòmica Quatre Ribes que inclou els municipis d'Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius. La regidora de l’àrea, M. Mercè Juan, també va explicar que en la Festa Major s'ha apostat per l’Argentast en comptes de la Fira d'Artesania per donar l'oportunitat de promocionar-se a la restauració local. La fira d'artesans se seguirà desenvolupant dues vegades l'any, al gener i al juny.

Per la seva banda, Xavier Collet va explicar les obres que s'estan duent a terme a les escoles d'Argentona: la renovació dels lavabos de l'edifici d'infantil de l'Escola Bernat de Riudemeia, la instal·lació de plaques fotovoltàiques a l'Escola Les Fonts i el canvi de terra de l'Escola Bressol El Bosquet. També va anunciar que el contracte de via pública que permetrà arranjar els desperfectes està a punt d'adjudicar-se. El regidor d'Educació, Joan Garachana, va demanar als grups amb representació al Parlament que intercedeixin per poder climatitzar els centres escolars de la vila.

A pocs dies de la Festa Major de Sant Domingo, el regidor de Cultura, Quim Capdevila, va convidar tothom a participar-hi. 

 Antoni Segarra renuncia a l'acta de regidor

El portaveu i qui va ser cap de llista d'Unitat en les darreres eleccions, Antoni Segarra, va anunciar que renuncia a l'acta de regidor. Va assegurar que tothom s'hauria de comprometre amb el seu municipi i participar en política, i es va mostrar decebut per no haver aconseguit que el govern negociés els projectes amb l'oposició. Tots els regidors i regidores van tenir paraules d'agraïment a la tasca feta i li van transmetre els millors desitjos. A partir d'ara, Isa Sunyer serà la nova portaveu d'Unitat.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800