Cultura i Festes
Festa
Festa Major d'estiu 2024, dimarts 6 d'agost
banner_interior

 25a PEDALADA POPULARA les 9.30 h, des de la riera d'Argentona (davant Club Agility Maresme)

Distància: 5 o 10 km, depenent de si es vol fer una volta o dues. 

Per veure el recorregut, consulteu el mapa. Beguda i síndria per a tots els participants. És obligatori l’ús del casc i recomanable portar complements com ara colzeres i genolleres.

A partir del 26 de juliol, inscriu-te i descarrega el teu dorsal a entrades.argentona.cat  i imprimeix-lo a casa.

Amb el suport de La Teva Barra i Fleca Casas.

Hi col·labora: Fruites i verdures Can Bellatriu.

 24a REPICATRONADA A les 13 h, a la plaça Nova Txetxu

La repicatronada és ja una tradició que anuncia el dia de cloenda de Festa Major. Com sempre, l'encesa va a càrrec d'un col·lectiu, persona o fet vinculat a la colla. Enguany celebrem el 10è aniversari de la campanya Apadrina un Tro, i en representació a aquest fet serà en Joan Cejudo, "Txetxu", qui tindrà l'honor d'encendre la metxa.

Durant aquests 10 anys, amb la seva tenacitat, en "Txetxu" ha aconseguit fer viva la campanya amb mecenes i padrins en augment, ajudant a fer la repicatronada més gran.

Consulteu i seguiu en tots moments els Consells de Seguretat per als actes de foc a informació d'interès, al web municipal i a les xarxes socials de l'Ajuntament.


Col·labora: Les Xuxes, La Granja.com, Llibreria Arenas.

 GARRINADA. CAIPIRINYADA POPULARDe 17.30 a 23 h, a l'Escola Argentona

Aquest any tampoc no pot faltar una de les tardes més esperades pel públic garrí: la gran caipirinyada popular!

Gaudeix de la millor i més refrescant beguda argentonina i aconsegueix la samarreta d'aquesta edició. Com ja comença a ser tradició, caipirinyada amenitzada amb Mitjanit Versions, que versionarà les millors cançons de Festa Major i ompliran l'escenari de La Garrinada d'energia i diversió.

Després, la patxanga més maresmenca amb DJ Badabronx.

Hi haurà servei de foodtrucks a l'espai La Porqueta fins a l'inici dels concerts. 

  ESPECTACLE ‘CARRILLÓ’, DE LA CIA. LA TALA les 19 h, a la plaça de l'Església

L'espectacle ens transporta a un món on els engranatges prenen vida i els personatges, imitant ninots de rellotge, es mouen al ritme del carilló, amb històries plenes d'humor, amor i, fins i tot, una recreació de l'òpera Carmen.

Amb la seva originalitat, aconsegueix que els espectadors dibuixin un gran somriure, en veure en funcionament un gran rellotge en moviment en el qual el temps pren vida.

 TORNEIG DE BITLLES CATALANESA les 19 h inici del torneig, a la Ronda de Ponent amb el carrer d'en Rocar d'en Serra

Les Bitlles Catalanes van ser un joc de carrer per a tothom. Avui, ja convertides en un esport, no perden el caire tradicional i popular que fa que formin part de la nostra cultura.

El joc, simple i espectacular, té per objectiu tombar cinc de les sis bitlles de les quals consta. T'hi apuntes?

Inscripcions a bitlles.cat.argentona@hotmail.com, o 1 hora abans de l'inici al lloc del torneig.

Organitza: Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/ Birles i Bitlles cat. Argentona. 

 V APLEC DE SARDANES D'ARGENTONA AMB LA COBLA MARICEL A les 19.30 h, a l'escola Bernat de Riudemeia  aplec_sardanes

Els Amics del Ball d'Argentona i l'Ajuntament d'Argentona, organitzen el V Aplec de Sardanes a la nostra Vila.

A la ballada de sardanes podrem escoltar diverses de les obres dedicades al nostre poble i que han estat editades en el CD SARDANES D'ARGENTONA.

Doble audició que durarà fins a les 22.30 h aproximadament.

A la mitja part s'oferirà una xindriada per a tothom.

Col·labora: Amics del Ball d'Argentona. 

 CONCERT "RE-TORNAR" AMB MAGALÍ SARÉ & MANEL FORTIÀ A les 20.30 h, a Cal Guardià (al costat de l'Ajuntament)

Aquest duet es caracteritza pel risc i la capacitat d'endinsar el públic a la seva pel·lícula particular gràcies a la capacitat d'improvisació, la seva pròpia química, i l'expressiva i increïble veu de Magalí Saré.

Sense dubte, ens deixaran bocabadats amb les seves reinterpretacions de cançons populars i tradicionals de la península Ibèrica i Sud-amèrica, imaginant com sonarien si fossin compostes avui dia.

Actualment, estan de gira internacional per Europa, amb actuacions a ciutats com Londres, Niça, Budapest o Múnic, entre d'altres.

Hi haurà servei de barra a càrrec de l'Associació Voluntaris Defensa Animals Companyia.

  EL MILLOR HOMENATGE A QUEEN, PER MOMO A les 23 h, a plaça Nova

Momo Cortés ens presenta la primera banda Tribut a Queen que va sorgir a l'estat espanyol i una de les més reconegudes a escala internacional. És l’única banda del món que ha comptat amb la col·laboració especial de Brian May. Des de l'any 2000, ha fet més de 700 concerts a diferents països món, oferint sempre una qualitat musical i escènica potent.

Ara arriba a Argentona amb un repertori de les cançons més reconegudes de la banda britànica que promet fer vibrar a tota la vila.

  CONCERTS DE GARRINADA, Amb enMatu, dani6ix i IZZKID, Zetak, Julieta, DJ Rule i Marmalade is Served. Després de la caipirinyada popular, de 23 a 5.30 h, a l'Escola Argentona

L'urban maresmenc més prometedor aterra a Argentona: enMatu, Dani6ix i IZZKID formen part d'un nou col·lectiu que puja amb molta força. A La Garrinada podrem gaudir d'un showcase dels tres artistes i de les col·laboracions que tenen plegats.

Arribat des de navarra, Zetak (el projecte artístic multidisciplinari de Pello Reparaz) capgirarà l'escenari amb la seva música electrònica en euskera.

Tot seguit, el plat fort d'aquesta Garrinada: l'artista amb més projecció de l'escena catalana, Julieta, ens presenta el seu nou show, “Tu Juru la Ju Tour”.

Tampoc no podia faltar a la seva cita amb la festa DJ Rule, resident a la Sala Clap i gran aclamat pel públic argentoní.

Els encarregats de tancar la vint-i-quatrena edició de La Garrinada seran Marmalade is Served, dos músics a mig camí entre Argentona i Mataró que ens han promès que “la liaran fort”.

 

Dimarts
6
agost
2024
Organitza Ajuntament d'Argentona
Tipus d'acte Festa
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800