Notícies
Publicat el 15.07.2024
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Compte enrere per la Festa Major
Aquest any, els actes que donen el tret de sortida a Sant Domingo s'avancen un dia i la Repicada de Campanes, la Coetada i el Pregó tindran lloc divendres 2 d'agost.
concert Festa Major 2023

En previsió d'episodis de sequera, i com ja es va fer l'any passat, la programació d'enguany no comptarà amb activitats d'aigua com la xeringada o el tobogan d'aigua, i s'han posposat una hora la majoria d'actes de tarda per evitar les franges de més calor.

Comencem el compte enrere per la Festa Major d'Argentona. Queden menys de tres setmanes perquè Sant Domingo ompli els carrers de cultura, tradició i xerinola i, amb una novetat destacada aquest any: per primera vegada, els actes que donen inici a la Festa Major s'avancen un dia. Així doncs, la Repicada de campanes i la Coetada tindran lloc divendres 2 d'agost, seguides de la Cercavila de Nans i un concert de Gòspel. El tradicional Pregó també arribarà el dia 2 i, enguany, comptarà amb la participació d'un veí destacat, estimat i popularment conegut arreu, l'actor Joan Pera. La nit continuarà a la plaça Nova amb l'humor del nou espectacle d'en Peyu, ball amb Cafè Trio a l'escola Bernat Riudemeia, i concert amb Koko-Jean & The Tonics, un dels grups més aclamats de l'actual escena barcelonina. Aquest darrer espectacle tindrà lloc a Cal Guardià, ja que les actuacions musicals que els darrers anys s'ubicaven a Can Doro, enguany es desplaçaran a l'espai del costat. 

El dia 3, vigília de Sant Domingo, seguiran les tradicionals cercaviles de Gegants i Diables d'Argentona i també gaudirem de la màgia d'Enric Magoo, d'un sopar popular a la plaça del Molí, i la intensa Nit Boja, amb dos grups que ens faran ballar fins a la matinada, Di-versions i Banda de Neon

Per Sant Domingo, 4 d'agost, es mantenen els actes culturals i les celebracions tradicionals des de bon matí, amb la posta de càntirs, el despertar geganter i la concentració de Domingos. Tot seguit, tindrà lloc l'ofici en honor al sant, la Gran Xarbotada i el vot de poble, seguit de la benedicció de les aigües. El matí acabarà, com és habitual, amb l'aixecada de càntirs. Diumenge Garrinada ens proposa la tarda underground, però també tindrem sardanes, l'espectacle d'humor de la Cia. Circ Vermut, el Concert de Festa Major amb l'Orquestra Selvatana i la veu inigualable de Lia Sampai a Cal Guardià. El castell de focs artificials, aquest any anirà a càrrec de la pirotècnia Estalella que seran el preludi d'una llarga nit de música en diferents espais de la vila. Per una banda, a la plaça Nova trobarem el ball de Festa Major, a Cal Guardià The Chanclettes ens proposaran una divertida i esbojarrada discomòbil i, paral·lelament, a l'Escola Argentona, Garrinada obrirà la primera nit de concerts amb artistes com Queralt Lahoz o Nerve Agent, entre d'altres.

La 44a cursa popular donarà el tret de sortida al dia 5, a la qual seguirà el nou espectacle d'humor i acrobàcies de la Cia. Express. Garrinada ens proposarà una tarda infantil amb el concert del Pony Menut (versió familiar del Pony Pisador), i també comptarem amb el concert del grup Ritas i el d'havaneres amb Americanus a Cal Guardià. Ja a la nit i a plaça Nova la música la posarà Mala Vida. Garrinada continuarà fins a la matinada amb Les Que Faltaband, La Ludwig Band, Sexenni i la punxadiscos Anna Gisbert.

Com és habitual, el 6 d'agost, últim dia de Festa Major, podrem participar en la Pedalada Popular, que enguany arriba a la 25a edició. Dimarts al migdia, la Repicatronada farà trontollar el centre d'Argentona i a la tarda, la Cia. Tal presentarà 'Carrilló', a la plaça de l'Església. També hi ha programat un Torneig de Bitlles Catalanes de lliure inscripció, el V aplec de sardanes, amb la Cobla Maricel i el concert Re-Tornar, amb l'esplèndida veu de Magalí Saré & Manel Fortià. Ja a la nit, gaudirem d'un homenatge a Queen per part de la banda de Momo Cortés, l'única que ha comptat amb la col·laboració especial de Brian May, el teclista del mític grup britànic. La Festa Major la tancarà Garrinada amb concerts fins a la matinada, amb l'actuació de Julieta entre els artistes més destacats.

  Activitats permanents

Una altra activitat destacada de la Festa Major d'enguany és la recuperació de l'espai Argentast a l'avinguda Puig i Cadafalch. Els vespres del 3 al 5 d'agost podrem tastar les ofertes gastronòmiques de diversos restauradors locals així com els vins de la D.O. Alella que ens portaran cellers i vinyaters del territori. Durant tots els dies de Festa Major, també podrem gaudir de diverses exposicions que ens oferiran tant el Museu del Càntir com el Grup de Fotografia.

Com els darrers anys, del 2 al 6 d'agost, la Zona Esportiva Municipal Raül Paloma acollirà la fira d'atraccions. Del 2 al 5 d'agost, restarà oberta de 18 h a 2 h de la matinada, mentre que el 6 d'agost, dia en què hi haurà l'oferta 2x1, tancarà a les 00 h. A més, enguany la fira reservarà una franja horària silenciosa pensada per a les persones amb hipersensibilitat auditiva i trastorn de l'espectre autista. Serà els dies 4 i 6 d'agost de 18 a 20 h. 

L'Espai de Festa Major estarà ubicat, un any més, al Casal de la Gent Gran del nucli urbà, situat a l'avinguda Puig i Cadafalch 2-4. De l'1 al 6 d'agost, d'11 h a 14 h i de 18 h a 21 h podreu fer totes les consultes necessàries relacionades amb la festivitat i la programació de les activitats, així com adquirir les samarretes d'aquesta edició 

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800