Cultura i Festes
Festa, Literatura
Festa Major d'hivern 2024
Sant Julià 2024. Argentona del 12 al 14 de gener
banner

  Presentació del llibre El Mataró de Cuyàs. Retrat d'un temps a través del seu articulisme   A les 19 h, a la Biblioteca Municipal

Crònica d'una època i una ciutat, Mataró, ja que comprèn més de dos-cents articles sobre persones, fets i costums de la ciutat. 

L'acte comptarà amb la participació d'Antoni Segarra i el periodista Joan Catà, tots dos membres de la Comissió Cívica d'homenatge a Manuel Cuyàs i responsables de la selecció dels articles publicats a diversos mitjans impresos: (El Punt, El Maresme i MataróEscrit).


Activitats permanents

Fira-mercat d'Artesania i Alimentació Dissabte i diumenge a plaça Nova i plaça de Vendre, de 10 a 14.30 i de 17 a 20.30 h.
artesans

Venda de productes artesanals i de proximitat, que enguany també hi serà a la plaça de Vendre, i que dissabte comptarà, al carrer Gran, amb una demostració d'oficis artesans.

Ho organitza: Servei Municipal de Promoció Econòmica (SEMPRE) de l'Ajuntament d'Argentona

 Grup Tercer Món. Productes de Comerç JustDissabte 13 i diumenge 14, de 10 a 13.30 h a la plaça Nova

Mostra i divulgació dels productes de comerç just. Tast de xocolata desfeta de comerç just el diumenge 14 a la tarda, i tast de cafè de comerç just el diumenge 15 al matí.

Ho organitza: Fundació Grup Tercer Món

 



Consells de seguretat i recomanacions per als actes de foc

Participants

  • Protegiu-vos el cos amb roba de cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs.
  • Porteu un barret que us cobreixi tot el cap i tapeu-vos el clatell amb un mocador de cotó.
  • Calceu adequadament (calçat esportiu, de muntanya, etc.) i protegiu-vos els ulls.
  • No demaneu aigua als veïns, feu sempre cas al servei d'ordre de l'organització i no obstruïu mai ni diables ni portadors.
  • No recolliu ni manipuleu les restes d'artificis que no s'hagin cremat. Si en trobeu algun, aviseu la Policia Local o l'Organització.
  • Abans de l'inici del recorregut del correfoc, informeu-vos sobre les vies d'evacuació i els punts d'assistència sanitària.
  • Respecteu la distància de seguretat, situeu-vos darrere de les tanques que delimiten l'espai i ateneu les instruccions de Protecció Civil.
  • En cas d'accident, mantingueu la calma, faciliteu l'accés dels serveis mèdics i seguiu-ne les instruccions.
  • Quan finalitzi l'espectacle pirotècnic, desallotgeu el lloc ordenadament.

Veïns i públic

  • Retireu els vehicles i els obstacles (testos, bosses, taules i cadires, etc.) del recorregut, recolliu la roba estesa i plegueu els tendals.
  • Tanqueu portes i balcons i, si cal, protegiu els vidres de finestres i aparadors amb cartrons –no amb paper–. Cal protegir, a banda de portes, persianes i vidres de finestres o aparadors, qualsevol altre element de la façana (com per exemple reixes d'evacuació) per on puguin entrar espurnes.
  • És molt important que no llanceu aigua als participants (l'aigua pot produir relliscades i pot provocar que la pólvora, si es mulla, exploti a deshora).
  • No recolliu ni manipuleu les restes d'artificis que no s'hagin cremat. Si en trobeu algun, aviseu la Policia Local o l'Organització.
  • L'Ajuntament d'Argentona posa a disposició de comerços i veïns/es, del llarg del recorregut del correfoc, cartró per protegir vidres, rètols i altres elements susceptibles de patir desperfectes a causa del foc: Podeu recollir-lo de manera gratuïta a l'Ajuntament d'Argentona divendres 12 de gener de 9 a 14 h (àrea de Cultura i Festes) o bé la colla de Diables d'Argentona també en disposarà per repartir el dissabte 14, de 17 a 19 h a la plaça de Vendre.
Dimarts
9
gener
2024
19h
Lloc Saló de Pedra
Adreça C. Gran, 61
Hora 19 h
Tipus d'acte Festa, Literatura
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800