Notícies
Publicat el 19.12.2023
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple de desembre
ple desembre foto
El ple ordinari del mes de desembre va tenir un caire nadalenc, amb la presència d'un petit pessebre i on tots els regidors i regidores es van desitjar el millor per les festes i el pròxim any. La regidora d'Igualtat, Feminisme i LGTBI, Mariona Pasqual, també va celebrar que, per primera vegada des que és càrrec electe, el ple no va haver de fer el minut de silenci en commemoració a les víctimes de violència masclista, ja que no n'hi va haver cap al país des de la darrera sessió plenària.

Aquest va ser un ple de tràmit ja que els diversos punts que es van portar a votació es van aprovar per unanimitat. El primer va ser la modificació dels acords de condicions comuns del personal de l'Ajuntament d'Argentona. En segon lloc, tots els presents van votar a favor de l'aprovació dels plecs i la convocatòria del contracte de manteniment d'instal·lacions municipals, que tindrà una durada de tres anys i un import anual de 346.000 euros. El ple també va aprovar l'expedient de contractació relatiu al contracte de servei de neteja dels edificis municipals, que també tindrà una durada de tres anys i un cost anual de 720.000 euros.

Per urgència, es va aprovar el procediment administratiu per a pagar factures amb omissió d'intervenció per valor de 66.624 euros. Tant l'alcaldessa, Montse Capdevila, com la regidora, M.Mercè Juan, van explicar que aquest procediment s'haurà de dur a terme fins que no es puguin tenir al dia les contractacions dels serveis.

  Un ple marcat per l'aigua  La qüestió que va centrar el ple d'ahir va ser la de l'aigua. Actualment, ens trobem en situació de preemergència per sequera i el president de la companyia Aigües Argentona, Sergi Blanco, va fer una breu anàlisi de la situació. Va alertar que la vila sobrepassa el consum d'aigua per habitant i dia establert per la Generalitat que, a hores d'ara, és de 210 litres. Tot i això, si les reserves d'aigua dels pantans baixen, també ho farà aquest límit, que passarà a 160 litres per habitant i dia. És per això que Aigües Argentona enviarà a les cases un díptic informatiu sobre les mesures que cal adoptar. De moment, la companyia ha baixat sensiblement la pressió de l'aigua i està lluitant contra el frau i la morositat.

Blanco va explicar que, des de 2019, no es treballava contra la morositat i que, actualment, han posat fil a l'agulla aconseguint que el deute dels impagats sigui de 30.000 euros trimestrals. En aquest sentit, el Consell d'Administració de la companyia ja ha fet diversos talls d'aigua en alguns habitatges. Tot i això, aquesta no és la finalitat de l'Ajuntament i, abans de procedir a un tall, es negocia amb l'interessat. A més, si l'impagat és una persona en situació de vulnerabilitat, mai s'efectua aquest tall.

D'altra banda, Blanco també va admetre que Argentona perd un 46% de l'aigua que rep del Ter-Llobregat a causa del mal estat de la xarxa de subministrament. L'Ajuntament, per la seva banda, està començant a treballar per arreglar-la, com també està previst que porti a votació del ple de gener una modificació de l'ordenança de l'aigua amb una revisió de preus.

El ple va acabar, com sempre, amb el torn del públic.

Podeu veure la sessió al canal Youtube de l'Ajuntament.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800