Notícies
Publicat el 21.11.2023
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Modificacions en les ordenances fiscals per al 2024
El ple va aprovar un augment en alguns impostos, taxes i preus públics
ple 30 d'octubre

El ple del mes d'octubre va aprovar diverses modificacions en les ordenances fiscals de l'any vinent. El 2024, l'Ajuntament d'Argentona augmentarà un 8,69% l'Impost de Béns Immobles (IBI), el que representa una pujada d'uns 30 euros l'any de mitjana per a cada vilatà. L'objectiu d'aquest augment és fer front a l'increment de les despeses de serveis directes o subministres com ara l'enllumenat o la neteja. També s'equipara a aquest IBI l'Impost sobre l'activitat econòmica, mentre que l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) es determinarà a partir de la Base de Càlcul del Col.legi d'Arquitectes.

L'impost de tracció mecànica també tindrà modificacions: se suspèn la bonificació a l'impost dels vehicles considerats com a “ECO” i només gaudiran del 75% de bonificació els vehicles considerats de zero emissions per tal de potenciar-ne el seu ús. 

  Taxes i preus públics

Les taxes han de sufragar la totalitat del cost del servei i aquest fet no es produeix en el cas de la taxa de la brossa. Actualment, els ingressos d'aquesta taxa no arriben a cobrir tota la despesa i, per això, el ple va aprovar l’augment d'un 5% d'aquesta taxa. És previst que la regularització total s'aconsegueixi l'any vinent, amb un altre augment del 4%.

Finalment, també hi haurà una modificació en els preus públics. En primer lloc, els preus dels productes de la botiga del Museu del Càntir augmentaran un 5% després que els darrers anys s'hagin mantingut estables. D'altra banda, el preu públic de la piscina municipal també variarà. Les tarifes s'han adequat als criteris que el govern creu que ha de tenir aquest servei i els vilatans i vilatanes d'Argentona es beneficiaran d'una bonificació del 50%. L'any vinent, l'abonament de temporada per als argentonins i argentonines tindrà un cost de 80 euros, mentre que per a la resta d'usuaris serà de 160 euros.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800