Notícies
Publicat el 07.11.2023
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones
banner 25N
Amb l'objectiu de visibilitzar el nostre rebuig cap a les diverses formes de violències masclistes, el 25 de novembre commemorem el Dia Internacional per a l'Eliminació de les Violències vers les Dones. L'Ajuntament d'Argentona se suma, un any més, a aquesta commemoració a través de diverses activitats adreçades a un públic molt ampli, apostant per implicar, de forma transversal, tota la ciutadania.

Els programes de prevenció i sensibilització social són necessaris per posar el focus en les causes i les conseqüències de les violències masclistes, alhora que també incrementen la consciència social i el rebuig a qualsevol manifestació i tipus de violències. Les violències masclistes són un greu problema social que ens afecten com a societat. Tenim el repte d'evolucionar per revisar i qüestionar els valors i els models de relació apresos i caminar cap a una transformació que posi fi a totes les discriminacions que pateixen les dones, les nenes i les persones no binàries.

 Del 6 al 27 de novembre

Exposició Lliures i sense por. Al vestíbul de l'Institut d'Argentona.

Lliures i Sense Por és una exposició per reflexionar sobre què són les violències sexuals, com identificar-les, quines són les causes, i què podem fer davant situacions de violència.

 Del 6 de novembre a l'1 de desembre

Exposició Geologia en Femení. A la Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel.

Aquesta exposició, pretén reconèixer la feina de les dones, tantes vegades invisibilitzat o deixat en un segon pla, i vol destacar la trajectòria de set científiques que han contribuït a l'avenç de les ciències de la Terra. Totes elles van haver de lluitar per superar la desigualtat de gènere i així poder desenvolupar-se professionalment. Algunes, a més, es van comprometre activament en la política i en la defensa dels drets de les dones.

  14 de novembre

A l'Atzar, Club de Lectura Diversa Lectures en veu de dona. A les 19 h a la Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel.

Activitat literària conduïda per l'argentonina Laura Gállego, que ens proposa lectures amb un rerefons feminista i de diversitat sexual, amb les quals reflexionar, debatre i mantenir converses. Enguany tenim la lectura de Dona al punt zero de l'activista egípcia Nawal El Saadawi, que relata una història real d'una dona acusada d'haver assassinat un home i en espera al corredor de la mort.

  17 de novembre

Performance   participativa al carrer ANTENES · EN TENS  expressió artística que intenta interpel·lar i sacsejar l'imaginari col·lectiu envers temes que  estan silenciats com les violencies masclistes i lgtbifòbiques “Antenes per percebre l'entorn, en tens. I per transformar-lo?

21, 22 i 23 novembre

Tallers Violències Masclistes en entorns digitals. De 8 a 14 h a l'Institut Argentona.

Anirà a càrrec de l'entitat Cúrcuma i finançats per la Subdelegació de govern. És una activitat que permet reflexionar sobre l'ús social de les pantalles i les xarxes socials, per fer visibles les violències masclistes que es donen en l'àmbit digital i aprofundir en l'origen. També ens farà prendre responsabilitats i posicionar-nos per prevenir situacions d'assetjament escolar per motius de gènere, racisme i lgbtiq+fòbia.

 22 novembre

'I ara, què? Sobreviure a l'abus'. A les 19 h a la Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel. 

Anirà a càrrec de l'autora, Noemí López Prats. És una obra autobiogràfica en la qual l'autora relata la seva pròpia història de transformació i supervivència: "És una història real, escrita des del cor i amb la voluntat de poder ajudar a altres".

 25 novembre

'Performance per condemnar els feminicidis'. Durant tot el dia a la Plaça Nova.

Acció reivindicativa i participativa per expressar el dol i per denunciar la situació insostenible de violència masclista que patim les dones: 13 dones han estat assassinades a mans d'homes durant el 2023 a Catalunya. 


27 novembre

Lectura del Manifest Institucional contra la violència envers les dones. A les 18 h al Ple de l'Ajuntament.

 28 novembre

Hora del conte especial 25 N 'Jo no tinc sirí!". A les 17.30 h a la Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel. 

Anirà a càrrec de Núria Alonso de Suc de Contes. La tortuga Clementina, el lleó Ernest, la Marta i en Max amb els seus dubtes, ens faran reflexionar sobre la igualtat de gènere.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800