Cultura i Festes
Festa, Música, Teatre
Festival Sense Portes 2023, diumenge 8 octubre
banner_fg

   RAMAT SIMFÒNIC, CIA. MOON RIBAS A les 12 h. Itinerant, inici a la Font Picant
55 minuts. Per a tots els públics, aforament limitat. Entrades 4 €, a argentona.cat/entrades.  

Espectacle a l'aire lliure que convida el públic a pasturar amb Moon Ribas i Quim Girón, pastors i intèrprets de la peça. Cada persona del públic porta un altaveu com si fos un esquellot electrònic, de manera que el so de l'espectacle està en constant moviment gràcies al moviment dels espectadors, que juntament amb els intèrprets formen i deformen coreografies per a cada escena.


Joan Cot, músic i ànima de tota l'orquestra que forma el públic, manipula tot l'univers sonor creat només a partir de diferents veus. Ramat simfònic és un hàbitat, una comunitat, un instrument, una cerimònia... És una invocació al sentit gregari i l'instint animal de l’ésser humà.

 

    KABOOM CIA. SABANNI A les 12 h (2n passi), al pati de l'escola Bernat Riudèmeia. kaboom2
55 minuts. Per a públic familiar.

En Sabanni fa més de 30 anys que viatja amb el seu carro, portant el seu espectacle per tots els pobles i ciutats de Catalunya. Aquest viatge avui es troba en un encreuament de camins: no sap ben bé cap on tirar i necessitarà que el públic l'ajudi a decidir.


Amb el seu inseparable company d'aventures Joan Vallcorba farà servir la màgia, el clown i la música en directe per entretenir a tothom, amb la participació del públic.


AQUEST ESPECTACLE S'ESTRENA EN PRIMÍCIA A ARGENTONA, QUE L'HA ACOLLIT EN RESIDÈNCIA

  MAÑA, CIA. MANOLO ALCÁNTARAA les 13.15 h, a la Font del Mig
55 minuts. Per a tots els públics.

Maña és la transmissió de coneixement d'un avi a un net, a través de la mirada, que proporciona una mutació d'artesà a artista. És un espectacle-instal·lació que gira al voltant de l'enginy, un atribut universal, intemporal i transversal, des d'una òptica artística i artesanal.


Coreografiar una acció quotidiana com és el muntatge d'una escenografia es converteix en l'espectacle mateix, on l'artesania juga un paper imprescindible i esdevé el protagonista principal, fugint de materials i eines intel·ligents per no limitar la pròpia eficàcia com a artesà, a mig camí entre el coneixement i la intuïció.


PREMI A L'ESPECTACLE MÉS INNOVADOR DEL TAC VALLADOLID 2022.
PREMI SUSANA HERRERAS DEL FESTIVAL ARCA AL MILLOR ESPECTACLE.

  TABALET, FARRÉS BROTHERS I CIA.4 passis, a les 17, 18, 19 i 20 h al Saló de Pedra
25 minuts. A partir de 3 anys
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a entrades.argentona.cat

Tabalet explica la història d'un petit conill que es queda sol al seu cau, perquè la seva mare ha sortit a buscar menjar.
Durant l'espera van passant animals que, des de fora, volen jugar amb ell, però en Tabalet no es decideix mai. Fins que sent un soroll que desconeix, i que l'atrau, és el xiular d'una serp, que ataca el petit. Aleshores arriba la mare i fa fora la serp.


Al món hi ha perills, és cert, però a en Tabalet no li passarà res, perquè no només hi ha perills. En la nostra versió, a més de la mare, els seus amics també l'ajudaran a espantar la serp.

  BIG HEADS, DE LA NAVE DANCE STUDIOA les 18 h, a la plaça Nova dance
7 minuts. Per a tots els públics

Aquest grup de 35 ballarines, de 10 a 30 anys, representa un parell de peces amb molta personalitat i caràcter. Dues peces de tres i quatre minuts que desperten un mar d'emocions.

  LA FORMA, DE LA NAVE DANCE STUDIOA les 20 h, a la plaça Nova
20 minuts. Per a tots els públics

Espai on es fusionen les eines de les danses urbanes i contemporànies i se'n desdibuixen les formes per donar pas a l'expressió lliure d'estètiques.

  IDIÒFONA, DE JOAN CATALÀItinerant, punt de trobada a la Casa Puig i Cadafalch a les 18 h (inici, 18.30 h)
45 minuts. Per a tots els públics
Aforament limitat. Entrades, 4 € a argentona.cat/entrades.

Els idiòfons són els instruments musicals que produeixen so a partir de la vibració, però no la vibració de cordes, sinó de tot el cos i la matèria de l'objecte. A partir d'aquest concepte, i amb la intenció de posar en comú les idees de comunitat, material i espai, Joan Català porta una proposta que convida un grup d'espectadors i espectadores triats a l'atzar a donar-li un cop de mà.


Idiòfona és un intent de construir una vibració comuna, una oda al plaer de compartir, un diàleg entre l’ésser humà i la matèria durant el qual es construeix una gran instal·lació sonora en l'espai públic amb la participació dels presents.

 STRANGERS IN THE NIT, CIA. IRIS BROKA les 19.30 h, a Can Doro
45 minuts. Per a tots els públics

Una dona insomne i esgotada busca desesperadament un lloc adequat on poder dormir. Amb el llit a sobre, arrossega els seus somnis, però sense saber-ho, també les pors i els malsons.
La nit com un pou interminable, us oferirà un viatge per situacions inesperades!

Diumenge
8
octubre
2023
Durada A partir de les 12 h
Organitza Ajuntament d'Argentona
Tipus d'acte Festa, Música, Teatre
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800