Biblioteca
Literatura
Presentació del llibre 'Llei de fugues'
Llei de fugues de David Obón Bayod
llei

Mentre el món es desperta del malson de la Primera Guerra Mundial, Barcelona crema en una lluita de classes.

Som a l'estiu de l'any 1920 i la ciutat, que encara plora la Setmana Tràgica i es recupera de la Vaga de la Canadenca, pateix una cruenta lluita entre pistolers, uns a sou de la patronal i d'altres a compte de l'anarquisme, que omplen de cadàvers els carres de la ciutat.

Més enllà de les lluites que assolen la capital, dos veïns d'Argentona, una petita vila del Maresme, immersos en les rivalitats entre descamisats (afins a la patronal, les dretes i la monarquia) i galotus (propers als ideals republicans i d'esquerres), competeixen per l'amor d'una cambrera de l'hotel d'Argentona on la burgesia de la capital estiueja.

Enmig d'aquell món polaritzat, hi ha en Pierre, que intenta escapar dels malsons de la guerra que l'acompanyen de dia i el torturen de nit. Hi ha l'Amàlia, que perdé el seu pare durant la Setmana Tràgica i la seva mare a conseqüència de la misèria; i hi ha la seva amant, que fuig d'un marit que la tortura en nom del patriarcat a la qual està sotmesa per haver nascut en una família burgesa.

Aquesta és una història que parla de fugir cap enlloc i del valor de les dones dins d'una societat incapaç d'entendre-les.

Llei de fugues serà presentat pel seu autor David Obón Bayod a la Biblioteca Municipal

Dimarts
19
setembre
2023
19h
Lloc Biblioteca Municipal D'Argentona Joan Fontcuberta i Gel
Adreça c/ Gran, 3-5
Hora 19 h
Durada 1 hora aprox.
Organitza Biblioteca Municipal D'Argentona Joan Fontcuberta i Gel
Preu Entrada lliure
Tipus d'acte Literatura
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800