Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 07.06.2023
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Comença el període d'exposició pública del Cens Electoral per a les Eleccions Generals del 23 de juliol
Els ciutadans tenen vuit dies per revisar i presentar reclamacions sobre les seves dades censals

El període d'exposició pública del Cens Electoral per a les pròximes Eleccions Generals, que se celebraran el 23 de juliol, ja ha començat. Des del dia 5 fins al 12 de juny, els ciutadans tenen l'oportunitat de revisar les seves dades censals i presentar reclamacions si troben alguna irregularitat.

Durant aquests vuit dies, els Ajuntaments de tot el país han establert un servei de consulta del cens vigent, on els ciutadans poden acudir per verificar les seves dades i assegurar-se que estan correctament inscrits per exercir el seu dret a vot. A més, aquells electors residents a l'estranger podran consultar les llistes d'electors als Consolats durant el mateix període.

Per facilitar encara més el procés de reclamació, el sistema Cl@ve permet als electors residents a Espanya identificar-se i presentar reclamacions a través del següent enllaç: https://sede.ine.gob.es/censoElectoralTramitesReclaEleWeb/. Aquesta opció és especialment útil per als ciutadans que prefereixin realitzar el tràmit de forma telemàtica.

Una vegada presentades les reclamacions, el delegat provincial de l'Oficina del Cens Electoral té la responsabilitat de resoldre-les en un termini màxim de tres dies. Les resolucions seran notificades als interessats, que tindran l'oportunitat de revisar-les i, si no estan satisfets amb la decisió, podran interposar un recurs davant del Jutge contenciós administratiu en un termini de cinc dies des de la notificació rebuda.

Cal destacar que el cens vigent per a les Eleccions Generals de juliol inclourà les variacions fins al 27 de febrer de 2023. Aquesta informació és fonamental per garantir que totes les persones amb dret a vot estiguin correctament registrades i puguin participar en aquesta important cita electoral.

Aquest procés és fonamental per mantenir la integritat i transparència del sistema electoral i assegurar que cada veu sigui tinguda en compte en les Eleccions Generals del 23 de juliol.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800