Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 03.02.2023
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Es posa en marxa el sistema d'alertes al mòbil dels plans de protecció civil
En els propers mesos es realitzaran proves d'aquest sistema que complementarà la informació que s'ofereix a la ciutadania d'avisos, alertes o mesures d'autoprotecció en una situació d'emergència

Protecció Civil ha activat un nou sistema d'alertes a la població a través dels terminals mòbils de la ciutadania. Durant els pròxims mesos es realitzaran diverses proves del sistema a diferents zones de Catalunya, de forma que tothom pugui rebre un missatge de prova per saber com funciona aquest sistema d'avisos massius.

Aquest nou canal via mòbil s'afegirà a la resta d'eines que ja s'utilitzen des de protecció civil, per tal d'informar de l'activació d'algun pla de protecció civil, així com situacions d'alerta o emergència que es puguin produir en una zona del territori.

 Què són els avisos d'emergència al telèfon mòbil

  • Són un mètode per informar i alertar la població d'una zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident industrial.
  • Consisteix en un enviament immediat de notificacions emergents als mòbils intel·ligents que es trobin a la zona on s'ha produït l'emergència.

La difusió i recepció de les alertes es fa mitjançant la tecnologia de difusió per cel·les (cell broadcast), que permet que les antenes de telefonia mòbil situades en una zona definida (la de l'emergència) enviïn el missatge als telèfons mòbils que reben la seva cobertura. La zona de recepció del missatge és la corresponent a la cobertura de les antenes de telefonia que s'activen i, per tant, pot no coincidir totalment amb la zona de l'emergència (pot ser superior o inferior segons la ubicació de les antenes).

Quasi la totalitat de telèfons mòbils amb connexió de dades tenen la capacitat de rebre les alertes de protecció civil quan estiguin degudament configurats.


Els mòbils que tenen activada per defecte la recepció de missatges d'avís d'emergència són:

  • Android amb versió de software 11 o superior
  • iOS amb versió de software 15.6 o superior

En el cas dels Android, no permeten desactivar la recepció d'aquestes alertes, i en el cas dels iOs, permeten desactivar-la, però es recomana que no ho feu.

És possible que els mòbils amb versions de software més antigues rebin el missatge amb la capçalera “Alerta Presidencial”, seguida del text de l'alerta.

Si no es té activat per defecte els avisos d'emergència, en la majoria dels models cal anar al menú configuració, seleccionar l'apartat d'aplicacions i notificacions, i activar les opcions «alertes extremes» i «alertes d'emergència».

Per a més informació podeu visitar el web interior.gencat/alertesprotecciocivil

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800