Notícies
Publicat el 06.02.2023
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple municipal de febrer
  • Ja pots recuperar el vídeo de la sessió ordinària celebrada aquest dilluns
  • Aprovació inicial de l'ordenança que regula el preu públic del punt de recàrrega de vehicles elèctrics

Aquest passat dilluns l'Ajuntament d'Argentona va dur a terme la sessió ordinària corresponent al mes de febrer. A l'inici del ple es va guardar un minut de silenci en memòria de les darreres víctimes de violència masclista, i també per la recent mort de l'escriptor Josep Maria Espinàs, amb vincles familiars i records d'infantesa al municipi. 

Abans de l'aprovació del pla de mesures antifrau, eina requerida per a la gestió del Fons europeu Next Generation, es va aprovar una declaració institucional de compromís contra la corrupció i en la lluita contra el frau. 

Entre les qüestions de tràmit, va rebre el suport de tots els grups i l'abstenció de Junts per Catalunya-Argentona el canvi d'un dels dies de festa local per l'any 2023, el 29 de maig, que passarà a ser el 5 de juny. També la revisió de les tarifes d'autotaxi, que augmentarà un 4,9%. I una prescripció de drets de naturalesa pública sobre alguns deutes incobrables per part de l'Ajuntament, i que va comptar amb el vot contrari de Junts per Catalunya i l'abstenció de Tots per Argentona i el regidor Fran Fragoso. 


 Preu públic pel servei de recàrrega de vehicles elèctrics

El govern va rebre el suport de Tots per Argentona i de Junts per Catalunya en l'aprovació de la nova ordenança que regula un preu públic de 0,36€ el kw/h per a l’ús dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. L'alcaldessa Gina Sabadell va defensar que la tarifa s'ha definit en relació al consum que genera aquest servei, i que s'estava obert a revisar el preu una vegada s'avaluï la compensació de les noves plaques solars que s'instal.laran a l'Ajuntament. El PSC s'hi va abstenir, al·legant que cal establir un reglament que estableixi l’ús del servei, i Fran Fragoso, que va votar-hi en contra, va assegurar que la tarifa era massa elevada i poc atractiva per als usuaris, tenint en compte les prestacions que ofereixen els punts de càrrega.


 Interpel.lacions

L'ordre del dia del ple de febrer presentava una llarga relació d'interpel.lacions, que va iniciar el PSC per consultar la situació de la gestió i les estudis realitzats per dotar la ronda de Llevant d'una zona d'aparcaments. Des del govern, la regidora de Mobilitat, Montse Cervantes va exposar que continuen les converses amb la Diputació per tal de millorar la definició del projecte, la integració amb el carril bici i, especialment, com abordar el cost de les obres, que xifren entre 1,5 i 1,8 milions d'euros. 

Per la seva banda, Junts per Catalunya va recuperar diverses mocions i acords aprovats pel consistori durant el mandat, i va sol·licitar informació en relació a la declaració d'emergència climàtica, sobre el dret a l'habitatge de persones en situació d'emergència habitacional, la integració del paisatge natural i els usos industrials i per al reconeixement per l'equip de bàsquet femení del CIC Argentona.

En relació a aquestes qüestions, el govern va recordar alguns passos en matèria de sostenibilitat, com l'adquisició d'un cotxe elèctric i els programes de conscienciació a les escoles, i que confiaven a poder ser inclosos en el catàleg de recursos de la Diputació, ja que fins al moment Argentona no compleix els requisits per participar dels diversos programes. 

Pel que fa a l'habitatge, es va respondre que s'espera poder adquirir proprament el primer habitatge per donar-li ús social, i que els immobles amb possibilitat de cessió del fons de la SAREB no tenien les condicions necessàries. El govern també va fer esment el programa que vol impulsar el Consell Comarcal per revitalitzar la riera d'Argentona.

I sobre la darrera petició, es va explicar que ja s'han iniciat els tràmits per atorgar la medalla d'honor a les històriques jugadores del CIC i celebrar un acte d'homenatge en les properes setmanes. 

Abans del torn de precs i preguntes, Tots per Argentona, el PSC i Junts per Catalunya van tirar endavant una moció d'urgència sobre la gestió de les obres del carrer Josep Soler i per sol·licitar major informació sobre la situació de l'actuació, els costos i l'evolució d'aquesta actuació que arrossega un gran endarreriment. El regidor Fran Fragoso va retreure a la resta de l'oposició l'interès electoralista i va acusar-los de buscar l'enfrontament entre els treballadors municipals i de qüestionar la tasca d'Aigües d'Argentona. Els grups impulsors de la moció van replicar, defensant el seu dret a exercir la funció d'oposició i de control de l'acció pública i lamentant el to dels retrets.


 Precs i preguntes

En la darrera part del ple, el PSC va fer ús del torn de precs i preguntes per consultar sobre la data i reunió de seguiment entre el govern i els veïns de les urbanitzacions i de veïnats com el de Clarà.

Fran Fragoso va demanar informació sobre algunes inversions i millores pendents de realitzar al barri del Cros. Des de Tots per Argentona, es va preguntar pel projecte de la Banda Bufera, la llicència per Can Nadal i per la situació de l’àrea de Serveis Territorials de l'Ajuntament. 

La sessió va tancar-se amb diverses intervencions d'alguns veïns i veïnes presents a la sala de plens. 

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800